середа, 14 травня 2008 16:40

Футболу не слід допомагати кулаками

Футболу не слід допомагати кулаками

У фінальному матчі Кубка України з футболу між "Шахтарем" і "Динамо" ледь не побилися київський нападник Бангура і донецький захисник Єзерський. Причому останній був настільки рішуче налаштований довести супернику свою перевагу в боксі, що зупиняти його довелося повним складом гравців, а після вилучення обох учасників бійки з поля — навіть працівникам міліції. Причина усім відома: Володя Єзерський у дитинстві займався боксом. Висококласного боксера з нього не вийшло, та й футболіста, за великим рахунком, теж. Зате лишилася звичка доводити в разі чого свою перевагу за допомогою кулаків. Особливо тоді, коли суперник  слабший. Усі пам"ятають історію майже дворічної давнини. Тодішній гравець "Дніпра" Єзерський у перерві дав по пиці товаришу по команді Русланові Костишину за те, що той погано грав.

Бокс винайшли англійські джентльмени. Вони протиставили шляхетний двобій за суворими правилами вуличним бійкам. Справжній боксер ніколи не застосує свої навички поза рингом. Це тоді, коли це справді боксер, а не хлопець, який пішов "на бокс", аби навчитися вправно битися. Ті ж самі англійські джентльмени винайшли і футбол, у який досі грають жорстко, але за правилами. Британський футболіст завжди сміливо йде на зіткнення у боротьбі за м"яч, але ніколи не симулює порушення й не здатен підступно вдарити суперника. Саме тому британському футболу ніщо не загрожує й англійські футбольні клуби найсильніші у світі.

Історія нашого футболу — літопис скандалів із порушеннями та зловживаннями

Ми не такі. Коли не можемо виграти за правилами, то будемо їх  порушувати або спробуємо встановити нові. Історія нашого футболу — суцільний літопис скандалів із найрізноманітнішими порушеннями і зловживаннями, серед яких бокс на футбольному полі — майже невинна забава. Перед кожним важливим матчем ми говоримо не стільки про гру команд, скільки про те, яким чином ці команди можуть допомогти собі здобути перемогу.

Так було й у поточному футбольному сезоні. Він, згідно з планами   футбольних зверхників, завершується тоді, коли поля нарешті висохли і вкрилися травою, а на трибунах стадіонів уже не треба мерзнути під снігом чи дощем. В останньому турі, що відбудеться цієї неділі, боксу не буде. І футболу, у справжньому розумінні, теж. Виграють ті, кому сьогодні це більше потрібно.

Нам же, позбавленим у два найтепліші місяці живого футболу, залишиться дивитися по телевізору ігри європейської першості. Там гратимуть найсильніші національні збірні континенту. Ми матимемо змогу три тижні насолоджуватися грою. А потім повернутися на українські стадіони з надією побачити й у нас такий футбол. Футбол, якому не слід допомагати ні кулаками, ні чимось іншим.

Зараз ви читаєте новину «Футболу не слід допомагати кулаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути