пʼятниця, 24 березня 2017 00:45

Фуркад установив рекорд сезону

Автор: ФОТО з сайта www.xsport.ua
  Француз Мартен Фуркад — єдиний біатлоніст, який шість разів поспіль вигравав Кубок світу
Француз Мартен Фуркад — єдиний біатлоніст, який шість разів поспіль вигравав Кубок світу

19 березня завершився біатлонний сезон. Переможцями Кубка світу стали француз Мартен Фуркад — у чоловіків і німкеня Лаура Дальмайєр — у жінок.

Перевага Дальмайєр вже в середині сезону була вражаючою. Фахівці заговорили про нову Магдалену Нойнер, яка була найкращою біатлоністкою минулого десятиліття. Лаура відмінно стріляла, що дало їй перевагу над фінкою Кайсою Макаряйнен, і дуже швидко бігла, про що могла лише мріяти Габріела Коукалова. Тому всі питання про переможницю відпали.

У середині сезону в російську збірну повернулися дискваліфіковані за вживання забороненого препарату еритропоетину Ірина Старих і Олександр Логінов.

Біатлонна еліта обурилася малим терміном дискваліфікації. Мартен Фуркад в'їдливо привітав Олександра Логінова з днем народження. Згодом в одній із гонок "наїхав" на нього під час передачі естафети. Росіянин упав. Під час нагородження росіяни не потисли руку Мартену. Ще за тиждень сторони остаточно примирилися.

Фуркад установив абсолютний рекорд із кількості призових місць.

У 26 гонках сезону, в яких брав участь француз, він піднімався на п'єдестал 22 рази. У Мартена 14 перемог, три срібла й п'ять брон­зових медалей. Це — рекорд. Лідер збірної Франції ушосте поспіль виграв Кубок світу. Найгірший результат Фуркада — восьме місце.

Жіноча збірна України посіла друге місце в естафеті на чемпіонаті світу.

Наша команда стала рекордсменом за кількістю четвертих місць під час естафет на етапах Кубка світу. Здавалося, що на чемпіонаті світу історія повториться. Однак на останньому етапі диво створила Олена Підгрушна. Тернополянка обійшла лідерів світового біатлону — чешку Коукалову й француженку Дорен-Абер. У підсумку Україна поступилася тільки незаперечному лідерові сезону — збірній Німеччини.

91,8 відсотка влучності продемонструвала Ірина Варвинець. 24-річну українку визнали найкращим снайпером сезону 2016/2017.

Зараз ви читаєте новину «Фуркад установив рекорд сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути