Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2020 06:11

Фінальний матч чоловічого чемпіонату США з тенісу вийшов слабким

Автор: REUTERS
  Австрійський тенісист Домінік Тім за перемогу у відкритому чемпіонаті США з тенісу заробив три мільйони доларів
Австрійський тенісист Домінік Тім за перемогу у відкритому чемпіонаті США з тенісу заробив три мільйони доларів

Австрієць 27-річний Домінік Тім став переможцем відкритого чемпіонату США з тенісу. У фінальному матчі він у п'яти партіях обіграв німця Александра Зверєва. Це перший титул такого масштабу для Тіма — турнір, один із чотирьох, належить до найпрестижнішої категорії Великого шолома.

— Дивився фінальний матч і ловив себе на думці: навіщо я це роблю? — каже тенісний експерт Всеволод Кевлич, 50 років. — Рівень матчу був слабкий. До вирішального протистояння Тім грав сильно. Особливо — в півфінальному поєдинку проти росіянина Даниїла Медведєва, якого обіграв у трьох партіях.

Перед вирішальним поєдинком Тім перенервував. Можливість вперше виграти змагання такого рангу тиснула на нього. Тому майбутній переможець у перших двох партіях показав теніс, за який йому самому соромно. Далі йому має бути легше, бо цей тягар скинуто.

Для Тіма це був четвертий фінал Шолома. У попередніх трьох він поступився: двічі — Рафаелю Надалю з Іспанії та одного разу Новаку Джоковичу, Сербія. Надаль у США не приїхав через пандемію. Джокович натомість заявився на турнір і був його фаворитом. Сербський тенісист виграв усі 26 матчів 2020 року. Не програв він і у США. Але був дискваліфікований наприкінці першої партії матчу 1/8 фіналу проти іспанця Пабло Каррено-Бусти. Після невдалого розіграшу Джокович спересердя відкинув м'яч, який влучив у горло лінійній арбітрині Лорі Кларк. Вона втратила рівновагу, почала задихатися і кашляти.

Після цього головний суддя турніру зняв із нього претендента на титул номер один.

— Рішення жорстке. Але організатори вчинили 100-відсотково правильно. Так, що зараз до них немає запитань. А були б, якби Новак, завдавши шкоди лінійному судді, продовжив матч, — говорить Кевлич.

У жіночому турнірі перемогла японка 22-річна Наомі Осака.

Фінальний матч виграла в трьох партіях у Вікторії Азаренко, Білорусь.

— Перемога Осаки не стала несподіваною, — ­продовжує Всеволод Кевлич. — Японка була однією із фавориток турніру. Вона вже перемагала два роки тому. Відтоді стала набагато сильнішою ментально. Адекватно реагує на ситуації. Мене більше здивувала Вікторія Азаренко, яка зуміла підійти до турніру в хорошій формі.

Зробила крок вперед і наша Марта Костюк. Обіграла сильну латвійку Анастасію Севастову. Поступилася в матчі 1/32 фіналу. Але кому — самій Осаці й тільки в третій, вирішальній, партії. Даяна Ястремська програла другий матч. Проблема — стосунки з тренером Сашею Бажином. Після закінчення турніру вони оголосили про припинення роботи.

27 вересня в Парижі, Франція, стартує "Ролан Гаррос" — останній Шолом року. Саме до нього готується 26-річна Еліна Світоліна, яка свідомо пропустила турнір у США. Українка нині — шоста в рейтингу найсильніших у світі.

Зараз ви читаєте новину «Фінальний матч чоловічого чемпіонату США з тенісу вийшов слабким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути