понеділок, 02 квітня 2007 18:20

Фелпс повторив рекорд Спіца

Автор: фото: REUTERS/David Gray
  Майкл Фелпс народився в Балтиморі. Він — третя дитина в сім’ї. Його батько — військовий, а мати — шкільна вчителька
Майкл Фелпс народився в Балтиморі. Він — третя дитина в сім’ї. Його батько — військовий, а мати — шкільна вчителька

В Австралії закінчився чемпіонат світу з водних видів спорту. Українці на ньому завоювали дві медалі у плаванні: до "золота" доплив Олег Лісогор, а до "бронзи" — Ганна Хлистунова.

Головний героєм плавальних змагань став американець Майкл Фелпс, 21 рік. Він завоював на турнірі сім золотих нагород і повторив досягнення свого співвітчизника Марка Спіца на Олімпіаді-1972. При цьому п"ятиразовий олімпійський чемпіон встановив чотири світових рекорди.

— Фелпс — людина-амфібія, — каже "ГПУ" чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова, 24 роки. — Не уявляю, як із ним можна боротися.

Сама Клочкова участі в турнірі не брала. За її відсутності американка Кеті Хофф поновила світовий рекорд на дистанції 400 м комплексним плаванням. Її час — 4 хв. 32,89 с., що на 0,7 с. краще за досягнення українки семирічної давнини.

Українського тренера Михайла Зубкова, який ударив свою доньку Катерину після її невдалого виступу на 50-метрівці на спині, міжнародна плавальна федерація дискваліфікувала на шість років.

А п"ятиразового чемпіона Олімпійських ігор, австралійця Яна Торпа, 24 роки, який торік завершив кар"єру, підозрюють у вживанні допінгу. Про це написала французька "Екіп". Журналісти стверджують про виявлення в організмі спортсмена штучного тестостерону. Торп пообіцяв довести, що він не винен.

Зараз ви читаєте новину «Фелпс повторив рекорд Спіца». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути