неділя, 24 грудня 2006 17:08

Донецьк підтримав Григорія Суркіса

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Президент ФФУ Григорій Суркіс та його дружина Катерина на концерті, присвяченому 15-річчю ФФУ. Київ, Міжнародний палац культури та мистецтв, 22 грудня 2006 року
Президент ФФУ Григорій Суркіс та його дружина Катерина на концерті, присвяченому 15-річчю ФФУ. Київ, Міжнародний палац культури та мистецтв, 22 грудня 2006 року

Будинок футболу минулої п"ятниці прийняв перший офіційний захід. Там відбувся Конгрес Федерації футболу України. Наставник національної збірної України Олег Блохін, 54 роки, приїхав на нього на своєму джипі. На номерних знаках — табличка з написом "Блохін", дзеркало заднього виду обгорнуте жовто-блакитним прапором з емблемою національної Федерації.

Блохін вийшов і закурив цигарку. До нього одразу кинулися фотокореспонденти.

— Ребята, вы бы совесть имели, — звернувся до репортерів Блохін. — Ну зачем меня фотографировать с сигаретой?

За п"ятнадцять хвилин до початку роботи Конгресу під"їхав президент київського "Динамо" Ігор Суркіс, 48 років. Стримано потис руку Блохіну і, не затримуючись біля нього, пішов далі.

— Михайлович, я своё мнение высказал, — кинув йому вслід наставник національної збірної України. Суркіс тільки стенув плечима.

Делегати Конгресу засідали на третьому поверсі. Преса розмістилася на п"ятому, в конференц-залі, й могла спостерігати за подіями тільки через монітор.

Відкрив засідання президент Федерації Григорій Суркіс, 57 років. Почав із протистояння Києва та Донецька і запропонував скинути одяг польових командирів.

— Я особисто пропоную зарити топор війни і працювати на благо українського футболу, — каже він.

Бориса Колесникова на засіданні не було

Більшість тих, хто виступав, підтримали президента ФФУ. Бориса Колесникова, президента Федерації футболу Донеччини, на засіданні не було. На відкриту конфронтацію пішов тільки керівник ПФЛ. Сафіуллін піднявся на трибуну, кульгаючи на праву ногу, з папірцем у руках.

— Усі тут зразу обливають брудом ПФЛ, — зауважує. Усі кажуть, що арбітри мають підпорядковуватися ФФУ. Добре, але дозвольте мені зачитати.

Дивиться у папірець і починає цитувати інтерв"ю нинішнього президента ФФУ:

— "Сейчас у нас идёт борьба с Минмолодьспортом и Федерацией футбола Украины. Судьи должны подчиняться ПФЛ. Иначе я уйду в отставку". Це фрази Григорія Суркіса, коли він очолював ПФЛ, — пояснює Сафіуллін.

— Вы взяли моё интервью десятилетней давности "Зеркалу недели". Тогда ещё не було норм УЕФА и ФИФА, предписывающих комитету арбитров подчиняться национальной федерации, — парирував Суркіс.

Зупинив Сафіулліна і Блохін.

— Вы лучше посмотрите, как тренер "Шахтёра" себя ведёт, — кинув він.

— Олег Владимирович, я не защищаю тренера "Шахтёра", — спокійно відповів Сафіуллін.

Виступив і президент "Карпат" Димінський.

— Що ви розповідаєте про урок футболу, м"ячі та майданчики? Подивіться, скільки людей ходить на стадіон у нас та в Англії. Навіть вихід збірної до чвертьфіналу Кубка світу — щасливий випадок. Якби ми грали так, як нам щастить, були б чемпіонами світу.

Торкнувся він і теми протистояння "Динамо" — "Шахтар".

— Підтанцьовкою я в наших грандів не буду. Не викидатиму кілька мільйонів доларів, знаючи, що "Динамо" та "Шахтар" у Кубку України зустрінуться не раніше фіналу. Вони хочуть грати у чемпіонаті Росії. Хай грають. "Карпати" виступатимуть у чемпіонаті Польщі. Але хто тоді гратиме у чемпіонаті України?

Голова харківської Федерації Олег Бабаєв запропонував голосуванням визначити легітимність перебування Суркіса-старшого на своїй посаді. Підтримку висловили всі. Утримався тільки сам Суркіс.

Наприкінці роботи Конгресу один із спонсорів ФФУ за успішний виступ на Кубку світу подарував Блохіну джип.

— Спасибо, если бы ещё правительство страны по машинке ребятам дало, — зауважив Блохін.

На першому поверсі накрили столи в двох кафе. Окремо для делегатів та преси. На них смажена картопля з салом, фарширована щука, коньяк "Коктебель" 15-річної витримки, горілка "СВ".

Григорія Суркіса на банкеті не було. Стояв неподалік від кафе. Розмовляв із головою оргкомітету Євро-2012 Миколою Федоренком. Коли фотокореспондент "ГПУ" захотів зробити кілька знімків, його "відтер" охоронець.

— Не мешайте людям договариваться, — сказав.

Зараз ви читаєте новину «Донецьк підтримав Григорія Суркіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути