пʼятниця, 20 липня 2018 05:11

Долю бою Усик — Гассієв визначать судді
2

Олександр Усик (на фото) та Мурат Гассієв зустрінуться 21 липня у Москві
Фото: www.facebook.com/Александр Усик
Мурат Гассієв

У суботу, 21 липня, у спортивному комплексі "Олімпійський" у Москві відбудеться найбільш статусний боксерський поєдинок року. У фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії в першій важкій вазі за трофей Мухаммеда Алі поборються 31-річний українець Олександр Усик і росіянин Мурат Гассієв, 24 роки. На двох мають 40 перемог у 40 боях. Усик виграв 14 поєдинків, має 11 нокаутів. Гассієв — 26, 19 нокаутів. Телетрансляція бою буде на каналі "Інтер", текстову проведе gazeta.ua

Кожен із суперників володіє чемпіонськими титулами за двома основними версіями. Переможець об'єднавчого бою стане абсолютним чемпіоном світу. Раніше володарями чотирьох основних поясів були троє американців — Бернард Гопкінс, Джермейн Тейлор і Теренс Кроуфорд.

На шляху до фіналу кримський українець переміг технічним нокаутом у 10-му раунді німця Марко Хука і за рішенням більшості суддів — латвійця Майріса Брієдіса. Осетинський росіянин нокаутував у третьому раунді поляка Кшиштофа Влодарчика, а в 12-му — кубинця Юніера Дортікоса.

Фінальний бій суперсерії спочатку збиралися провести 11 травня в Джидді, Саудівська Аравія. Проте в середині квітня Усик травмував лікоть. Поєдинок відклали. Два місяці тривала боротьба за право прийняти фінал. Бій запланували на 21 липня в Москві. Оголосили про місце проведення трохи більше як за місяць до цієї дати. Команда українця погодилася на поєдинок у РФ. Хоча до того заявляла: якщо фінал організують там, він пройде без Усика.

За вісім днів до фіналу менеджер Олександра Усика Егіс Клімас висловив сумнів, що бій відбудеться.

Звинуватив росіян, що вони "не спів­працюють і не займаються організацією". До середини цього тижня залишалися невирішеними деякі питання, зокрема фінансові. Команда українця вже прибула в Росію. У вівторок Усик відмовився проводити відкрите тренування. Не дав ствердної відповіді журналістам на запитання, відбудеться бій чи ні.

Поєдинок обіцяє бути надзвичайно цікавим і напруженим. Зійдуться два висококласні атлети — справді найсильніші у ваговій категорії — з кардинально різними стилями.

Усик досягнув усіх вершин на любительському ринзі. Він технічний, швидкий, винахідливий, серійний, із високим боксерським інтелектом. Намагатиметься переграти суперника на дальній дистанції, карати за помилки і, головне, не пропускати.

Гассієв практично не мав любительської кар'єри, дебютував у профі ще до 18-річчя. Надзвичайно фізично сильний боксер, переважає українця в ударній потужності та акцентованості. У його куті — один із найсильніших тренерів світу, мексиканець Абель Санчес.

Олександр Усик недавно відмовився від послуг свого тренера Сергія Ватаманюка — із ним він припинив розвиватися як боксер. За деякими даними, його підготовкою керував Анатолій Ломаченко, батько і тренер одного з найкращих боксерів світу Василя Ломаченка. Цей нюанс вирівнює протистояння фіналістів у тактичному сенсі.

Імовірно, суперники пройдуть усю 12-раундову дистанцію, а бій буде конкурентним і близьким із невеликою перевагою українця. Долю переможця визначать судді. Якщо будуть об'єктивними, перемогти має Усик. "Домашні" й заангажовані нададуть перевагу Гассієву.

Зараз ви читаєте новину «Долю бою Усик — Гассієв визначать судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути