Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2019 00:55

"Динамо" вирішило проблему з опорним півзахисником

Автор: www.twitter.com / dynamokyiv
  Мохаммед Кадірі може зіграти на двох позиціях: опорника та центрального захисника
Мохаммед Кадірі може зіграти на двох позиціях: опорника та центрального захисника

Одним із найкращих футболістів київського "Динамо" на передсезонному зборі в Австрії є 23-річний Мохаммед Кадірі. Кілька тижнів тому він підписав контракт із віце-чемпіоном України на чотири роки. У київському клубі гратиме під номером 6. Контракт футболіста з Гани належав австрійській "Аустрії", але сезон 2018/19 Кадірі виступав у Росії за тульський "Арсенал" на правах оренди. "Динамо" заплатило за африканця 45 млн євро.

Кадірі грає на позиції опорного півзахисника, хоча може діяти також у центрі захисту. В Австрії в ньому бачили більше оборонця, а от у Росії виходив у півзахисті, де зміг проявитися з найкращого боку. Скаут "Динамо" Олександр Заваров їздив до Тули спостерігати за грою Мохаммеда. Судячи з того, що київський клуб викупив контракт футболіста — перегляд був вдалий.

На зборах динамівський тренер Олександр Хацкевич активно використовував Кадірі на обох позиціях. У першій грі проти румунської "Ботошані" ганець виступив на позиції центрального захисника. Було видно, що навичок гри на цій позиції йому бракує. Тренерський штаб зрозумів це швидко, бо в усіх наступних іграх Кадірі виходив на позиції саме опорного півзахисника.

Проблема опорного півзахисника є болючою для "Динамо". З часів Огнена Вукоєвича в Києві немає профільного гравця на цій позиції — з умінням займатися виключно руйнуванням, вичищати опорну зону, цементувати середину поля.

Кадірі має потужні фізичні дані. Зріст ганця — 186 см. У повітрі чи силовій боротьбі він почувається впевнено. Довгі ноги допомагають гарно грати у відборі, корпусом уміє відтіснити суперника від м'яча. Ще одна важлива риса новачка "Динамо" — холоднокровність. Кадірі не боїться брати на себе відповідальність, підстраховує партнерів. Максимально впевнений у собі, але діє без авантюр.

Із мінусів варто відзначити гру на атаку. Поки що Кадірі майже не ходить уперед. Може рухатися до воріт суперника, якщо є простір. Із початком атак чи хорошою передачею є проблеми.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" вирішило проблему з опорним півзахисником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути