середа, 27 грудня 2006 19:00

"Арсенал" продати не змогли

Автор: фото: PHL
  Головний тренер ”Арсеналу” Олександр Заваров прогнозує зникнення клубу
Головний тренер ”Арсеналу” Олександр Заваров прогнозує зникнення клубу

26 грудня мали продати футбольний клуб "Арсенал". Початкова ціна — 770 тис. грн. Але аукціон не відбувся через брак покупців.

— Мабуть, клуб зникне, — каже "ГПУ" генеральний директор "канонірів" Олена Паламарчук. — Не думаю, що міська влада його фінансуватиме й надалі.

Ці слова підтвердив і голова комісії Київради з питань сім"ї, молоді, спорту та туризму Володимир Філіппов, 28 років:

— Команду професіоналів муніципалітет не утримуватиме. Бюджет на наступний рік передбачає скорочення витрат на спорт. Ми виділятимемо гроші лише на дитячо-юнацьку школу "Арсеналу".

Клуб був створений наприкінці 2001 року і став правонаступником столичного ЦСКА у вищій лізі."Арсеналом" опікувався колишній мер столиці Олександр Омельченко. Щороку на утримання команди він виділяв 32 млн грн. Окрім того, у 2002–2003 роках клуб брав кредити і зараз має заборгованість перед інвесторами у 10 млн грн.

Найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років, вважає, що саме цей борг знеохотив потенційних покупців.

— Це головна причина, — стверджує він. — Мої друзі могли взяти клуб, але не захотіли платити борги попереднього. І правильно: кому платити ці борги? Якому банку?

Омельченко створив "Арсенал" на зло Суркісу

Колишній гравець "Динамо" зникнення "Арсеналу" не вважає втратою для українського футболу:

— У нас багато команд зникло, — зазначає. — Шепетівський "Темп", вінницька "Нива", олександрійська "Поліграфтехніка". Нічого страшного. А інвестувати гроші в такі клуби невигідно, бо розвиватися все одно не дадуть. Два місця в прибутковій Лізі чемпіонів зарезервовані "Динамо" та "Шахтарем".

Півтора місяця тому наставник "канонірів" Олександр Заваров, 45 років, сподівався, що вижити команді знову допоможе Омельченко.

— Сейчас Сан Саныч точных ответов мне не даёт, — розповідає Заваров, який зараз перебуває у відпустці. — Наверное, команда исчезнет. Игроки получат статус свободных агентов. За свое тренерское будущее я тоже спокоен. С этим нет вопросов.

Один із колишніх впливових функціонерів "Арсеналу", який не захотів афішувати у газеті свого прізвища, сказав, що йому та деяким гравцям досі не виплатили зарплатні. А сам проект із клубом назвав суто політичним.

Це зрозуміло: на початку 2000-х Омельченко та власник київського "Динамо" Григорій Суркіс ворогували. Оточення порадило колишньому київському мерові на зло Суркісу створити власну футбольну команду, щоб втерти йому носа на футбольному полі. Не вдалося.

Сьогодні сесія Київради затверджуватиме бюджет на наступний рік. Управління комунальної власності повідомить депутатам, що футбольний клуб "Арсенал" двічі безрезультатно  виставлявся на торги.

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" продати не змогли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути