Ексклюзиви
неділя, 12 серпня 2007 16:45

Анатолієві Бишовцю платять його футболісти

Російська преса звинувачує головного тренера московського "Локомотива" Анатолія Бишовця, 61 рік, у надмірній любові до грошей. Фахівець, який наприкінці грудня уклав контракт із "Локо" й отримує $1,7 млн щороку, ставить гравців до стартового складу, бере їх до команди, якщо футболісти відраховують тренерові певну суму зі своєї зарплати.

Головне досягнення Бишовця — перемога радянської збірної на Олімпіаді-1988. Уже тоді, формуючи команду для поїздки до Сеула, пан Анатолій виявив здібності підприємця. У списку кандидатів фігурували прізвища двох футболістів московського "Торпедо" — братів-близнюків Миколи та Юрія Савічевих. Преміювати тренера зміг лише Юрій, який забив вирішальний м"яч бразильському голкіперу Таффарелові у фінальному поєдинку. Микола залишився вдома, бо в нього не вистачило відкупних Бишовцю.

1992-го очолювана уродженцем Києва збірна Співдружності незалежних держав (СНД) пробилася до фінальної частини чемпіонату Європи в Швеції. 22 кандидатам на поїздку до Скандинавії Бишовець одразу запропонував зробити відповідний внесок. Троє— захисник Галямін, півзахисник Кульков та нападаючий Мостовий — цього не робили. Спортсмени зазнали перед турніром травм і не могли допомогти команді.

У разі вдалого виступу на чемпіонаті континенту шанси футболістів працевлаштуватися в солідному західноєвропейському клубі "зростали". Бишовець просив від гравців $40 тис. Дехто платив. А тодішній форвард португальської "Бенфіки" Сергій Юран домовився з віце-президентом "Бенфіки", і той надіслав Бишовцю листа з пропозицією відвідати Лісабон, познайомитися з клубом, аби очолити його після Євро, замінивши хорвата Томіслава Івича. Бишовець прилетів, поспілкувався з працівниками "Бенфіки" й проковтнув наживку. Але турнір збірна СНД провалила — не вийшла до плей-офф. Згодом Юран пояснив Бишовцю, що через цю невдачу керівництво його клубу прийняло рішення відмовитися від послуг "російського фахівця". Юран зекономив, витратившись лише на авіаквитки та бронювання номера в одному з готелів Лісабона.

Нині Юран тренує ярославський "Шинник". "ГПУ" зателефонувала на мобільний колишнього динамівця.

— Вам, журналістам, писати нічого, от і вигадуєте, — каже Юран, відмовившись згадувати події 15-річної давнини.

Нині помічники Бишовця в "Локо" отримують $15 000 на місяць. П"яту частину цієї суми вони залишають головному тренерові. А один зі спортсменів щомісяця віддає Бишовцеві $20 000 — половину зарплатні. І радий, бо в попередньому клубі не мав і п"ятої частини цієї суми.

Зараз ви читаєте новину «Анатолієві Бишовцю платять його футболісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути