понеділок, 20 вересня 2010 15:40

Калитвинцев назвав склад на матч з Канадою

Калитвинцев назвав склад на матч з Канадою
Тренерський штаб на чолі з Юрієм Калитвинцевим оголосив список гравців, викликаних на збір національної команди України, що розпочнеться 4 жовтня на учбово-тренувальній базі в Кончі-Заспі.

Запрошення відправлено 21 футболісту. Традиційно більшість становлять гравці українських клубів, а четверо представляють іноземні чемпіонати: це − Андрій Дикань, Андрій Воронін і Олександр Алієв з російських "Спартака", "Динамо" і "Локомотива" відповідно, а також Анатолій Тимощук з німецької "Баварії".

Варто відзначити повернення до збірної півзахисника донецького "Шахтаря" Олексія Гая. Ігрова практика, нещодавно отримана досвідченим футболістом у своєму клубі, дала можливість тренерському штабу оцінити рівень його готовності. Востаннє Гай, котрий провів за "синьо-жовтих" 22 матчі, забивши при цьому один м"яч, грав за збірну 18 листопада 2009 року − в матчі раунду плей-офф чемпіонату світу-2010 проти Греції.

Успішний процес реабілітації дозволяє тренерам розраховувати і на захисника "Шахтаря" Дмитра Чигринського, котрий через травму пропустив попередній тренувальний збір головної команди.

Головна команда зважає на інтереси молодіжної збірної, яка 8 і 12 жовтня зіграє стикові матчі з однолітками з Нідерландів за право виступити у фінальному турнірі Євро-2011. З огляду на це, усі кандидати до першої команди зі складу "молодіжки" залишаться у розпорядженні Павла Яковенка.

Ушкодження завадить взяти участь у зборі нападнику "Металіста" Марко Девичу. Не викликаний Олег Краснопьоров залишається під спостереженням тренерів збірної, так само як і решта гравців українських внутрішніх змагань.

Юрій Калитвинцев наголосив, що в оприлюдненому списку можуть бути зміни, оскільки усі тренери збірної уважно стежитимуть за кандидатами упродовж найближчих матчів чемпіонату й Кубку України. Ось графік роботи тренерського штабу: 11 тур − "Металіст" − "Шахтар" (Альтман), "Динамо" − "Арсенал" (Ребров), "Дніпро" − "Кривбас" (Краковський), 12 тур − "Шахтар" − "Динамо" (Калитвинцев), "Карпати" − "Металіст" (Ребров).

Склад збірної України

Воротарі: Андрій П"ятов (Шахтар Донецьк), Андрій Дикань (Спартак Москва, Росія).

Захисники: Дмитро Чигринський (Шахтар), Віталій Мандзюк (Дніпро Дніпропетровськ), Тарас Михалик, Євген Хачеріді (обидва − Динамо Київ), Володимир Польовий (Металург Запоріжжя), Олександр Романчук (Металіст Харків), Артем Федецький (Карпати Львів).

Півзахисники: Олексій Гай (Шахтар), Олег Гусєв (Динамо), Денис Кожанов, Ігор Худоб"як (обидва − Карпати), Денис Кулаков (Ворскла Полтава), Денис Олійник (Металіст), Олександр Алієв (Локомотив Москва, Росія), Анатолій Тимощук (Баварія Мюнхен, Німеччина) .

Нападники: Артем Мілевський, Андрій Шевченко (обидва − Динамо), Євген Селезньов (Дніпро), Андрій Воронін (Динамо Москва, Росія).
За матеріалами ФФУ
Зараз ви читаєте новину «Калитвинцев назвав склад на матч з Канадою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути