четвер, 09 вересня 2010 06:03

Наші виграли у чилійців

Автор: фото: Reuter/Konstantin Chernichkin
  Олег Гусєв (праворуч) діяв на позиції правого півзахисника. Попередній тренер українців Мирон Маркевич використовував футболіста як оборонця
Олег Гусєв (праворуч) діяв на позиції правого півзахисника. Попередній тренер українців Мирон Маркевич використовував футболіста як оборонця

Збірна України з футболу у вівторок перемогла Чилі у контрольному матчі — 2:1. Це перша перемога Юрія Калитвинцева на посаді наставника головної команди. Рахунок у першому таймі відкрив захисник Ярослав Ракицький після розіграшу штрафного. На 65-й хв. перевагу господарів дальнім ударом подвоїв півзахисник Олександр Алієв — м"яч від поперечини влетів у ворота. За 3 хв. до фінального свистка чилійці скоротили рахунок. Відзначився півзахисник Маурісіо Ісла.

Приїзд учасника 1/8 фіналу останнього Кубка світу — збірної Чилі — не викликає ажіотажу в Києві. За 2 год. до гри у касах стадіону "Динамо" можна купити квиток практично у будь-який сектор за 50–200 грн. 16-тисячну арену заповнили ледве наполовину.

— Україна обіграє Чилі — 2:1, — каже перед матчем 23-річний Володимир із Луганська. — Дуже хочу, щоб Калитвинцев залишився головним тренером збірної. Не потрібні нам ніякі Ерікссони і Лаґербеки. Не пропускаю жодного домашнього матчу національної команди із 2005 року. В жовтні обов"язково приїду на гру з Канадою.

На трибуні сидить Владислав, син Калитвинцева. Матч — домашній дебют для його батька.

— Це перша гра для збірної Чилі після Кубка світу. Думаю, ми переможемо 1:0. — говорить "ГПУ" Міхаєль Нахас, спортивний оглядач газети "Ла Терсера". — Марсело Б"єлса привіз в Україну тільки п"ятьох учасників Мундіалю — Естраду, Іслу, Мільяра, Тельо та Луїса Маріна. Навіжений (прізвисько аргентинського фахівця. — "ГПУ") хоче перевірити найближчий резерв. Схема гри (3-4-3. — "ГПУ") від великої кількості дебютантів не зміниться. А от якість може постраждати. В українців виділив би Шевченка. У Чилі його знають. Збірна України залишила хороше враження грою на Кубку світу-2006.

Чилійці виходять на поле у білих футболках поверх форми. Так висловлюють підтримку 33 гірникам. Через аварію їх заблокувало у шахті на глибині 700 м. Шахтарі дивляться трансляцію матчу з України на проекторі завдяки оптико-волоконному кабелю. На одній із трибун стадіону з"являються чилійський прапор і рекламний плакат із написом "33".

Лава запасних збірної Чилі порожня. Б"єлса заявив на матч 15 футболістів. У запасі Калитвинцева ще одна команда — 11 гравців.

Чилійські шахтарі дивляться трансляцію матчу з Україною під землею

Б"єлсі приносять каву. За матч він випиває три чашки. Часто схоплюється з місця і сідає навпочіпки. Калитвинцев поводиться стримано.

— Емоції з"являться хвилин через 40–50. Поки що я під стресом, — каже після гри.

На 36-й хв. українці отримують право на штрафний. Шевченко і Ракицький розігрують м"яч. Ярослав пробиває Маріна.

— Це не домашня заготовка. Я сказав Шеві дати мені пас і вдарив, — розповідає захисник.

У другому таймі замість Худоб"яка виходить Алієв. Олександрові вистачило понад 10 хв. на полі, щоб забити гол метрів із 25.

61-річний Григорій Суркіс, президент Федерації футболу України, ставить Калитвинцеву "четвірку" за матчі з Польщею та Чилі:

— Я задоволений тим, що побачив на полі. Тепер треба подивитися запис і без емоцій оцінити події гри. Мабуть, Калитвинцев знає, що робить. Давайте трохи почекаємо.

Товариський матч

Україна — Чилі — 2:1 (1:0)

Україна: Дикань, Мандзюк, Михалик, Ракицький, Романчук (Польовий, 75), Тимощук, Худоб"як (Алієв, 53), Коноплянка (Кожанов, 71), Гусєв, Шевченко (Красноперов, 71), Девіч (Селезньов, 81).

Тренер: Юрій Калитвинцев

Голи: Ракицький (36), Алієв (65) — Ісла (87)

Зараз ви читаєте новину «Наші виграли у чилійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути