пʼятниця, 03 вересня 2010 16:36

Вакарчук і Бубка стали "Друзями Євро-2012" (ФОТО)
6

3 вересня в Києві відбулася офіційна презентація проекту "Друзі Євро-2012", на якій були представлені чотири відомих українця, які отримали статус "друга" чемпіонату. Даний проект об"єднає людей, які своєю працею і досягненнями в різних сферах допоможуть максимально популяризувати Євро-2012 в Україні та Польщі.


Протягом року виберуть 100 осіб - 50 відомих персон сучасності і 50 осіб оберуть серед жителів країни за результатами різних конкурсів, які проводить МОК. Перший конкурс на кращий малюнок про Євро-2012 стартує вже 15 вересня.

Честь стати першими українськими представниками у новому проекті випала президенту Національного олімпійського комітету України, олімпійському чемпіонові Сергію Бубці, президенту Федерації легкої атлетики України, дворазовому олімпійському чемпіонові Валерію Борзову, музиканту, лідеру групи "Океан Ельзи" Святославу Вакарчуку та засновнику популярного дитячого видавництва України "А-ба-ба-га-ла-ма-га" Іванові Малковичу.



"Дуже приємно бути другом Євро-2012. Я був у складі делегації, яка представляла Україну в Кардифі. Приємно, що є єдина команда, яка робить все можливе, щоб чемпіонат був успішним", - сказав Бубка.

"Хотів би підтримати ідею проведення комплексних великих спортивних заходів в Україні. Вони дійсно впливають на авторитет держави, і хочеться сподіватися, що постчемпіонатний імідж України буде адекватний очікуванням", - сказав Борзов.


"Приємно хоч трохи бути причетним до свята. В історії українського спорту більше індивідуальних перемог, це відображає характер нації. Хотілося б, щоб цей чемпіонат запам"ятався перемогою нашої команди", - зазначив Малкович.

"Я завжди був неофіційним другом Євро, а ось тепер став офіційним. Чемпіонат - це крок, щоб довести, що ми європейська країна не тільки географічно", - підкреслив Вакарчук.

4 вересня, перед товариським матчем національних збірних України та Польщі, аналогічна презентація пройде і у наших сусідів, а одним з перших друзів турніру з польської сторони стане колишній президент країни Лех Валенса. В Україні наступна презентація призначена на 14 вересня.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук і Бубка стали "Друзями Євро-2012" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути