четвер, 02 вересня 2010 17:53

Прем"єр-ліга запросила всі канали на участь у тендері

Прем"єр-ліга запросила всі канали на участь у тендері

Українська Прем"єр-ліга проведе тендер, який визначить хто транслюватиме матчі чемпіонату. Про це повідомив президент об"єднання Віталій Данилов. Таке рішення прийняли на загальних зборах клубів-учасників ПЛ.

"У Європі є тільки дві країни, в яких немає єдиного пулу – це Україна та Португалія. Всі між собою говорили про єдиний пул. Проблема в тому, що комусь не подобались канали. У президентів клубів одна позиція – хто більше заплатить той і транслюватиме матчі. Це нормальний комерційний підхід. У новому тендері можуть брати участь всі бажаючі канали. Він відбудеться не пізніше 20 жовтня."

Засідання тривало близько двох годин. Через 40 хвилин після початку залу залишив президент "Арсенала" Вадим Рабинович.

"З мого боку некоректно коментувати його дії. Рабинович залишив свого представника. Ті пропозиції про які говорив Вадим Зеновійович були частково прийняті. У нас були розбіжності стосовно того, коли створювати робочу групу: до чи після оголошення тендера. 14 проголосували "за" його проведення, представник "Арсенала" утримався, а "Кривбас" не був представлений".

Тільки три клуби були представлені президентами, інші делегували представників.

"Протягом двох тижнів я зустрівся з багатьма президентами клубів. Не вдалось поговорити з Рабиновичем, Коломойським та Суркісом. Більшість висловила бажання провести новий тендер. Ми плануємо транслювати його у прямому ефірі, щоб уникнути кулуарних розмов. Можливо, трансляцію проведуть на кількох каналах."

Раніше ПЛ оштрафувала "Динамо", "Дніпро", "Кривбас" і "Арсенал" на 500 тисяч гривень кожен, а "Металіст" - на 400 тисяч. Клуби не передали організації права на телетрансляцію своїх домашніх матчів.

"Рішення немає зворотньої дії. Клуби подали апеляцію в КДК. На сьогоднішній день є рішення Дисциплінарного комітету, яке оскаржене в іншій інстанції."

ПЛ звернулася до ФФУ з проханням повернути право призначати час початку матчів. Зараз це роблять самі клуби.

"В основному ми обговорювали питання пулу. Що стосується питання "часу початку матчів", то ми звернулися до присутнього на засіданні першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка, щоб цю норму нам повернули. В принципі, він з цим згоден."

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-ліга запросила всі канали на участь у тендері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути