Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 18:57

"Порадив Диканю їсти більше мучного" - Калитвинцев

"Порадив Диканю їсти більше мучного" - Калитвинцев

У вівторок виконувач обов"язків головного тренера національної збірної України з футболу 42-річний Юрій Калитвинцев провів першу офіційну прес-конференцію на новій посаді. Під його керівництвом "синьо-жовті" проведуть два товариські матчі: 4 вересня з командою Польщі у Лодзі і 7 вересня з чилійцями у Києві. На вересневий збір Калитвинцев викликав 24 гравці.

"Футболісти прибули в розташування збірної двома групами. У вівторок зранку до основної частини приєдналися гравці "Карпат" і "Дніпра", - каже Юрій Миколайович. - Нападник "Динамо" Артем Мілевський пропустить збір. У нього рецидив старої травми коліна. Захисник "Шахтаря" Дмитро Чигринський отримав ушкодження у матчі з "Іллічівцем". Чекаємо на інформацію про його стан, але швидше за все він не приїде. Півзахисник Олександр Яковенко не отримує ігрової практики в "Андерлехт". Саша сам зателефонував і попросив його не викликати через погану форму. Нападник московського "Динамо" Андрій Воронін більше тижня тому загубив свої паспорти – свій і дружини. Зараз він займається відновленням документів. Як тільки отримає паспорт, то відразу приєднається до команди."

У збірній є два дебютанти – півзахисники Денис Кожанов з "Карпат" та Денис Кулаков з "Ворскли".

"Для мене вони не новачки. Кулакова я знаю з 16 років, ми працювали з ним у юніорській збірній. Я слідкую за його прогресом. Він заслужив цей шанс. Кожанов був під нашим наглядом, він дуже перспективний хлопець. Чи є нього зайва вага? Ми вчора підійшли з ним до дзеркала і я попросив Дениса зняти футболку. Він атлет, а повнувате обличчя – це ознака інтелекту."

Поряд з Калитвинцевим сидить голкіпер Андрій Дикань. Минулого тижня українець перейшов з грозненського "Терека" у московський "Спартак".

"Я дуже радий своєму переходу. Як до мене поставилися динамівці? Я не буду розгулювати по базі у футболці "Спартака", тому все нормально, - жартує Андрій.

"Ми також дуже раді за Андрія. З усією повагою до "Терека" скажу, що "Спартак" - це зовсім інший рівень. Сподіваємося, що він добре покаже себе в єврокубках, - додає Калитвинцев. - Дикань у нас худий, але технічний голкіпер. Я йому порадив їсти більше мучного."

Один із лідерів збірної Анатолій Тимощук залишиться гравцем "Баварії" як мінімум до зимового міжсезоння. У двох стартових матчах чемпіона Німеччини українець участі не приймав.

"Ми не говорили з Анатолієм на цю тему. Я думаю він сам все розуміє. Для мене головне, щоб у Тимощука була ігрова практика. Назва команди значення немає."

У 2008 році збірна України у Львові мінімально обіграла поляків – 1:0

"Польща - дуже міцна команда. Те, що вони програли Іспанії 0:6 та Камеруну 0:3, ні про що не говорить. У них є кваліфіковані футболісти, які грають в основі західних клубів. Мотивація на матч з нами у поляків буде максимальна. Гра обіцяє бути цікавою та безкопромістною."

Помічниками Калитвинцева у збірній стали Сергій Ребров, Геннадій Литовченко та Сергій Краковський.

"Ніяких справ Мирон Богданович мені не передавав. У мене є свої конспекти. Допомагатимуть мені однодумці."

Маркевич хотів бачити у збірній сенегальського захисника Папа Гуйє. Той відмовився грати за свою країну і готовий стати українцем.

"Як колишній росіянин, я все це пройшов. Я не проти натуралізації, але потрібен індивідуальний підхід. Напевне, процес натуралізації Гуйє триватиме."

Поєдинок з Чилі пройде у столиці України на стадіоні "Динамо".

"Проводити тренувальні збори і матчі будемо у різних містах. Збірна України – це не команда Києва чи Федерації футболу. Вона належить уболівальникам. Я можу вам гарантувати, що ми зробимо все можливе, щоб ви пишалися нами."

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Порадив Диканю їсти більше мучного" - Калитвинцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути