середа, 25 серпня 2010 18:26

Калитвинцев назвав склад збірної України на матчі з Польщею та Чилі

Калитвинцев назвав склад збірної України на матчі з Польщею та Чилі

Керівництво першої збірної України на чолі з Юрієм Калитвинцевим оприлюднило список гравців, викликаних на контрольні матчі з Польщею та Чилі, що відбудуться відповідно 4 вересня у Лодзі та 7 вересня в Києві.

Перед тим, як перейти до переліку футболістів, зазначимо, що суттєво оновився сам тренерський штаб національної команди. Поруч із Семеном Альтманом і Олександром Хацкевичем у ньому найближчим часом працюватимуть Геннадій Литовченко, Сергій Ребров і наставник воротарів Сергій Краковський, котрі зайняли вакансії, що виникли.

На вересневий збір викликані 24 гравці. Для двох із них − Дениса Кожанова з "Карпат" та Дениса Кулакова з "Ворскли" − це запрошення перше в кар"єрі, а львів"янин узагалі абсолютний дебютант збірних команд. Уперше нинішній тренерський штаб звернув увагу й на ще одного гравця полтавського клубу − Олега Краснопьорова, котрий одного разу вже одягав футболку головної команди, в листопаді 2008 року взявши участь у товариському матчі з Норвегією. Варто відзначити й повернення до національної команди Віталія Мандзюка з "Дніпра" та київського динамівця Євгена Хачеріді, котрі пропустили попередні збори через травми.

У перших осінніх спарингах тренери "синьо-жовтих" не розраховуватимуть на Євгена Коноплянку, Ярослава Ракицького та інших гравців, які захищали кольори національної команди паралельно з виступами в "молодіжці". Адже команда Павла Яковенка наразі готуватиметься до вирішальних матчів відбірного циклу Євро-2011 − проти Франції (3 вересня) і Словенії (7 вересня).

Збір національної команди розпочнеться в понеділок, 30 серпня, на учбово-тренувальній базі в Кончі-Заспі. Гравці "Дніпра" і "Карпат", котрі цього дня будуть задіяні в матчах національного чемпіонату, приєднаються до збірної 31-го. Третього вересня збірна України вилетить до Польщі, де того ж дня о 17.00 розпочне тренування на стадіоні "Відзев" у місті Лодзь. 

Склад збірної України

Воротарі: Андрій П"ятов (Шахтар Донецьк), Андрій Дикань (Терек Грозний, Росія).

Захисники: Василь Кобін, Дмитро Чигринський (обидва − Шахтар), Віталій Мандзюк, Євген Чеберячко (обидва − Дніпро Дніпропетровськ), Тарас Михалик, Євген Хачеріді (обидва − Динамо Київ), Володимир Польовий (Металург Запоріжжя), Олександр Романчук (Металіст Харків), Артем Федецький (Карпати Львів).

Півзахисники: Олег Гусєв (Динамо), Денис Кожанов, Ігор Худоб"як (обидва − Карпати), Олег Краснопьоров, Денис Кулаков (обидва − Ворскла Полтава), Олександр Алієв (Локомотив Москва, Росія), Анатолій Тимощук (Баварія Мюнхен, Німеччина), Олександр Яковенко (Андерлехт Брюссель, Бельгія).

Нападники: Марко Девич (Металіст), Артем Мілевський, Андрій Шевченко (обидва − Динамо), Євген Селезньов (Дніпро), Андрій Воронін (Динамо Москва, Росія).

За матеріалами ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Калитвинцев назвав склад збірної України на матчі з Польщею та Чилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути