субота, 20 лютого 2010 16:47

Всі 1363 допінг-проби Олімпіади Ванкувера виявилися "чистими"

Всі 1363 допінг-проби Олімпіади Ванкувера виявилися "чистими"

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) офіційно оголосив, що Ігри у Ванкувері, чисті від допінгу. Всі взяті 1 363 допінг-тестів показали негативний результат.

Єдина проблемна проба була у російської хокеїстки Світлани Терентьєвої. Проте Терентьєва заздалегідь повідомила, що перед Іграми приймала заборонений препарат по рецепту лікаря для лікування простуди.

"Спортсмени не користуються допінгом, і це хороша для нас новина. Буде велике досягнення, якщо нам вдасться протягом всієї Олімпіади обійтися без позитивних тестів", - зізнався директор зі зв"язків Міжнародного олімпійського комітету Марк Адамс.

Допінг - (англ. doping, від англ. dope - давати наркотики) фармакологічні засоби, заборонені методи, наприклад, переливання крові, а також ухилення від здачі аналізів або підміни проб. Сучасна концепція в області боротьби з допінгом приведена в Антидопінговому Кодексі ВАДА (Всесвітнє антидопінгове агентство).

ВАДА щороку видає Заборонений список і нові версії так званих стандартів: міжнародний стандарт для лабораторій, міжнародний стандарт для тестувань і міжнародний стандарт для оформлення терапевтичних винятків.

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «Всі 1363 допінг-проби Олімпіади Ванкувера виявилися "чистими"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути