Ексклюзиви
пʼятниця, 19 лютого 2010 14:28

Російська збірна у Ванкувері - найслабша за всю історію - ЗМІ

Російська збірна у Ванкувері - найслабша за всю історію - ЗМІ

Російські спортсмени у Ванкувері аж ніяк не виблискують, учасники звинувачують в поразках погоду, особливості спортивних об"єктів і навіть вологість повітря. Спікер Держдуми Борис Гризлов, вислухавши все це, пригрозив спортивним чиновникам відставками.

Олімпіада ще далека від завершення, але в Росії запанувала похмура атмосфера: олімпійські медалі не даються в руки її спортсменам, пише The New York Times. Деякі політики та коментатори навіть закликають звільнити міністра спорту і главу Олімпійського комітету РФ.

Після того, як організації австралійських аборигенів звинуватили російських фігуристів у насмішці над своєю культурою, президент Федерації фігурного катання Росії Валентин Пісеєв заявив, що проти спортсменів організовано міжнародну змову, покликану змусити їх до зміни програми, йдеться у статті.

В Росії міжнародні спортивні змагання вважаються однією з останніх міжнародних арен для демонстрації сили країни. На думку автора, нервозність посилюється тим, що наступні зимові Ігри прийматиме Сочі.

Проте біди російського спорту почалися, мабуть, задовго до Ванкувера. Разом із СРСР розпалася і його спортивна система, і в 1990-і роки Росія спиралася в основному на спортсменів із радянською виучкою, пояснив у інтерв"ю оглядач "Советского спорта" Олег Чикирис.

Спортсменів, яким зараз трохи більше 20, він назвав "втраченим поколінням". "В останні роки уряд вкладає колосальні гроші в усунення збитку, але, судячи з перших результатів у Ванкувері, зусилля поки не окупилися", - робить висновок газета.

В"ялий старт на Олімпіаді викликав обурення в Росії, констатує The Wall Street Journal.

У четвер російські політики зажадали, щоб олімпійська збірна країни підвищила рівень виступів у Ванкувері, а спікер Держдуми Борис Гризлов застеріг, що місце нижче четвертого в командному заліку, можливо, потягне за собою відставку осіб, відповідальних за російський спорт. Парламентарії-націоналісти зробили крок ще далі й зажадали відставки Леоніда Тягачова.

За багатьма оцінками фахівців, російська збірна у Ванкувері - чи не найслабша за всю історію країни, відзначає видання.

Додамо, що черговий олімпійський день став тільки зайвим підтвердженням вищесказаного: фігурист Євген Плющенко виграв лише срібло, біатлоністи знову не добігли до медалей, а хокеїсти і зовсім програли збірній Словаччини.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Російська збірна у Ванкувері - найслабша за всю історію - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути