четвер, 18 лютого 2010 20:07

Сподіваємося на Шевченко та фрістайл

Автор: фото: REUTERS/David W Cerny
  Лижниця Валентина Шевченко спеціалізується на 30-кілометровому марафоні. На Олімпіаді-2006 вона посіла п’яте місце. У Ванкувері марафонська гонка відбудеться 27 лютого
Лижниця Валентина Шевченко спеціалізується на 30-кілометровому марафоні. На Олімпіаді-2006 вона посіла п’яте місце. У Ванкувері марафонська гонка відбудеться 27 лютого

П"ять стартових днів на Олімпіаді у Ванкувері українці завершили без медалей. Фігуристів Тетяну Волосожар і Станіслава Морозова вище восьмого місця не випустили судді, саночниці Наталії Якушенко для успішного виступу не вистачило сучасних саней. Суперниці вдосконалилися, а ми не рухаємося вперед. Звідси — 11-та позиція Якушенко і 19-та — Лілії Лудан. Біатлоністи не мають проблем із фінансуванням, але здобути нагороди їм перешкодила психологічна неготовність. Вона спричинила проблеми на стрільбі, а також помилки, пов"язані з конфігурацією лиж і їх змащуванням.

Найбільш реальні шанси на медалі мав біатлоніст Андрій Дериземля. Спринтерська гонка склалася таким чином, що на перемогу могли претендувати лише перших 10 стартових номерів. Вони встигли пробігти по нормальній трасі й відстрілятися нехай і з вітром, але без дощу із снігом. Потім почалася злива, яка "втопила" майже всіх фаворитів — норвежця Бйорндалена, німця Ґрайса, австрійця Ландентінґера, французів Мартіна і Сімона Фуркадів. Дериземля стартував восьмим і мав сприятливі шанси. Однак він не впорався зі стрільбою лежачи і допустив два промахи. У стійці Андрій відстрілявся чисто, що дозволило йому посісти п"яте місце з 40-секундним відставанням від чемпіона — Венсана Жея.

У Дериземлі вимальовувалися гарні шанси на гонку переслідування. Потрібно добре стріляти. І дійсно, почав Андрій непогано: допустивши промах на першому вогневому рубежі, на другому він відстрілявся чисто і зберіг місце в п"ятірці й шанси на медаль. Однак їх перекреслили відразу три промахи на третій стрільбі. У підсумку Дериземля став лише 23-м.

Очевидно, він не впорався з нервовим напруженням. Як і сестри Семеренко.

Валентина і Вікторія претендували на медалі у спринті після успішної першої стрільби. Однак стоячи сестри припустилися п"ятьох промахів назагал і відкотилися за межі першої двадцятки. Тепер, після переслідування, де Валентина промахнулася три рази, а Вікторія — п"ять, тренери кажуть, що сестри знову перегоріли.

Оксана Хвостенко у спринті не промахувалася, а ходом обійшла лідерку загального заліку Кубка світу Гелену Йонссон зі Швеції і посіла 11-те місце. Здавалося, в Оксани є непогані шанси на переслідування, адже відрив у хвилину і 11 с за умови чотирьох вогневих рубежів і вміння Хвостенко стріляти, відігрується просто. Дійсно, у другій гонці на Олімпіаді Оксана стріляла добре, зробивши лише один промах. Однак навіть при цьому вона опустилася аж на 22-е місце. Причиною називають помилку з вибором конфігурації лиж і не потрапляння в змащування.

Позитивним можна назвати дебют на Олімпіаді ще одного біатлоніста — Сергія Седнєва. У спринті й переслідуванні він здійснив у цілому 30 пострілів і не промахнувся жодного разу. Піднятися вище 22-го місця у спринті завадили погодні умови. А в переслідуванні Сергій піднявся на 10-ту сходинку.

Седнєв здійснив 30 пострілів і не промахнувся жодного разу

Седнєв і Хвостенко були головними сподіваннями України в індивідуальних гонках учора вночі. Чотири стрільби і за кожен промах автоматично додається хвилина. Логічно, що перевагу в таких гонках мають ті, хто добре стріляє. Також перспективними є українські шанси в жіночій біатлонній естафеті. То за умови, що вирішать проблеми зі стрільбою сестри Семеренко. Бо Хвостенко і ще одна естафетниця Олена Підгрушна мають стабільні показники влучності. Приміром, остання на Олімпіаді в спринті з одним промахом була 18-ю, а в переслідуванні з двома — 21-ю.

З інших видів спорту медальних надій залишилося дві.

Лижниця Валентина Шевченко в дебютній для себе гонці на 10 км вільним стилем продемонструвала, що перебуває в гарній формі. Вона була дев"ятою. Улюблена гонка Шевченко — 30-кілометровий марафон — ще попереду. Також є сподівання, що добре виступлять наші фристайлісти в акробатиці. Найбільше надій на Станіслава Кравчука, котрий на двох попередніх Олімпіадах посідав п"яті місця. Утім, при умові безпомилкового виконання програми здатен поборотися за нагороду й Енвер Аблаєв.



Результати Олімпіади. 17 лютого


Гірськолижний спорт

Жінки. Швидкісний спуск

1. Л. Вонн (США)

2. Д. Манкузо (США)

3. Е. Гергль (Австрія)

Лижний спорт

Жінки. Спринт

1. М. Бьорген (Норвегія)

2. Ю. Ковальчик (Польща)

3. П. Майдіч (Словенія)

Чоловіки. Спринт

1. М. Крюков (Росія)

2. О. Панжинський (Росія)

3. П. Нортуг (Норвегія)

Ковзанярський спорт

Чоловіки. 1000 м

1. Ш. Девіс (США)

2. Мо Те Пум (Південна Корея)

3. Ч. Хедрік (США)

Санний спорт

Чоловіки. Двійки

1. А. Лінгер/В. Лінгер (Австрія)

2. А. Сікс/Ю. Сікс (Латвія)

3. П. Ляйтнер/А. Реш (Німеччина)

Шорт-трек

Жінки. 500 м

1. Ван Мен (Китай)

2. М. Сен-Желе (Канада)

3. А. Фонтану (Італія)

Сноуборд

Чоловіки. Хаф-пайп

1. Ш. Уайт (США)

2. П. Піїронен (Фінляндія)

3. С. Лаго (США)

Зараз ви читаєте новину «Сподіваємося на Шевченко та фрістайл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути