понеділок, 14 грудня 2009 18:10

Віталій Кличко переміг Кевіна Джонсона

Автор: фото: REUTERS Ruben Sprich
  Віталій Кличко (праворуч) намагався поцілити у голову Кевіна Джонсона, ігноруючи удари по корпусу
Віталій Кличко (праворуч) намагався поцілити у голову Кевіна Джонсона, ігноруючи удари по корпусу

12 грудня на 16-тисячній "ПостФінанс-Арені" в Берні, Швейцарія, українець 38-річний Віталій Кличко (39 перемог, 37 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх) успішно захистив титул чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі. Він переміг американця Кевіна Джонсона, 30 років (22 перемоги, дев"ять нокаутів, одна поразка й одна нічия). За підсумком 12 раундів усі судді віддали перемогу українцеві: два судді поставили 120:108, ще один — 119:109.

Джонсон став другим боксером, який не програв Кличкові-старшому нокаутом. Першим, хто зумів протриматися в поєдинку з Віталієм всю дистанцію, був німець Тімо Хоффманн — у листопаді 2000-го.

Протягом усього бою Кличко володів очевидною перевагою. Він зайняв центр рингу і безперервно проводив свої атаки. Тактика Джонсона полягала в тому, щоб вистояти і не програти нокаутом. Він увесь бій провів у захисті, часом пробиваючи свій коронний джеб. За статистикою сайта compuboxonline.com, американець за 12 раундів провів п"ять точних силових ударів. У Кличка було таких 141. І це попри те, що американець вдало працював корпусом, ухиляючись від ударів. Кінець бою видався напруженим. Джонсон намагався вивести Кличка з рівноваги, провокуючи жестами до атаки. Бій пожвавився, але нокаутувати американця не вдалося. Загалом поєдинок виявився тягучим і не дуже видовищним.

— Для злому захисту Джонсона Віталію явно не вистачало в кінцівці атаки лівого бокового або знизу, — пише на форумі однієї із соціальних мереж киянин В"ячеслав Вожов, 47 років. — Звичайно, бачили це й у куті Кличка. Але, на жаль, елементарна трійка, лівий — правий — лівий боковий, — непосильне завдання для Віталія. Ну не технар він. Бере тим, чим може — силою, здоров"ям, характером. Узяв і цього разу.

Як можна відправляти на пенсію того, хто не програв жодного раунду?

— Джонсон — незвичайний боксер, — сказав після бою Кличко. — Він добре рухався, і в нього було складно потрапити. Я розчарований, оскільки вважав за краще перемогти нокаутом. Але радий, що виграв кожен із 12 раундів.

Віталій заявив, що не має наміру покидати бокс і обов"язково вийде в ринг. Швидше за все це відбудеться навесні або влітку наступного року. Серед імовірних суперників — американець Рей Остін, який 2007 року програв технічним нокаутом у другому раунді Володимирові Кличку, та росіянин Микола Валуєв.

— На жаль, на дії Віталія почав впливати вік, — вважає В"ячеслав Вожов. — В останніх боях він нікого не "зрубував" з одного удару — брав сумарним бомбардуванням. Думаю, він це розуміє. Ще півтора-два роки й пора йти з боксу.

Не погоджується з ним користувач Тазман на одному з форумів.

— Щоразу, коли хтось не бачить того, чого чекає побачити, то починаються розмови про вік. Як можна відправляти на пенсію того, хто всі 12 раундів домінував, працював першим номером і навіть в останніх раундах виглядав свіжим? Або як можна відправляти на пенсію того, хто не програв жодного раунду? Або того, хто за один раунд завдає ударів більше, ніж деякі "молоді і свіжі" за весь бій? Про вік Віталія — це пуста розмова.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко переміг Кевіна Джонсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути