середа, 07 жовтня 2009 18:34

Наші фехтувальниці взяли "золото"" чемпіонату світу

Автор: фото: REUTERS/Murad Sezer
  Ольга Харлан завдала вирішального уколу у фінальному поєдинку проти француженок
Ольга Харлан завдала вирішального уколу у фінальному поєдинку проти француженок

Представниці жіночої збірної України з фехтування на шаблях стали чемпіонками світу. Чинні лідерки Європи та олімпіади в цьому виді спорту 19-річна Ольга Харлан, Олена Хомрова, 22 роки, Галина Пундик, 21 рік, та 20-річна Ольга Жовнір уперше підкорили світову вершину.

У фіналі українки перемогли Францію (45:38) — команду, якій поступилися два роки тому у фіналі європейської та світової першості.

Як перший номер світового рейтингу представниці України розпочинали свій шлях із 1/8 фіналу. Там вони перемогли Велику Британію — 45:23. Далі була отримана перемога над італійками — 45:32. А найбільша несподіванка сталася у півфіналі. Україна змагалася з Китаєм. Торік у фіналі олімпіади наші перемогли з різницею в один укол — 45:44. Нині ж олімпійські чемпіонки проблем не мали взагалі — 45:34.

— Ще до старту турніру дівчатка мене заспокоювали, — каже головний тренер українок Валерій Штурбабін. — Мовляв, чого ви хвилюєтеся? Не були чемпіонками світу? Будемо! Знаю дівчат: якщо щось увіб"ють собі в голову — мети досягнуть.

Зараз ви читаєте новину «Наші фехтувальниці взяли "золото"" чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути