понеділок, 28 вересня 2009 18:48

Кличко змусив заплакати Арреолу
6

Віталій Кличко після бою підтвердив своє бажання відібрати титул WBA у росіянина Миколи Валуєва
Фото: фото: REUTERS/Mike Blake
Кріс Арреола сидить перед 11 раундом бою. На нього мексиканець уже не вийшов
Колишній чемпіон світу Майк Тайсон з дружиною Лакією. Майк зазначив, що боявся за фізичну форму Віталія
До губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценеггера (праворуч) підсів зірка серіалу ”Роккі” Сільвестр Сталлоне
Американський актор Міккі Рурк заявив, що бій йому сподобався

Мені 38 років. Я не збираюся як Джордж Формен у 45 бути найстарішим чемпіоном світу, — каже український боксер Віталій Кличко. У ніч на неділю він захистив титул чемпіона світу в суперважкій вазі за версією всесвітньої боксерської ради WBC, перемігши 28-річного Кріса Арреолу з Мексики. Бій відбувся на арені "Степлс Сентр" у Лос-Анджелесі. 18-тисячну споруду відвідали 14 тис. глядачів.

Перед боєм експерти припускали, що гостроатакувальний Арреола, який здебільшого закінчував свої бої нокаутом, не зможе протриматися і шести раундів. Мовляв, тоді його атаки втратять потужність, і Віталій нокаутує суперника.

Сталося інакше. Арреолу недооцінили. До бою він підійшов якнайкраще — з першого раунду захопив центр рингу. Мексиканець почав ганяти Віталія по всьому периметру майданчика, намагаючись обмежити українцеві простір для маневрів. Проте Кличко, хоч і віддав простір, устигав завдавати зустрічних ударів у голову й уміло діяв на випередження. Пропускаючи удари, Арреола намагався вийти на середню дистанцію, звідки йому було зручно атакувати. Та Кличко вдало контролював ті сантиметри дистанції, зручні для його ударів і невигідні суперникові, і, навмисне опустивши руки, завдавав небезпечні крюки та аперкоти, після чого зміщувався убік.

Ближче до шостого раунду Арреола, незважаючи на пропущені удари, залишався наполегливим в організації атак. Щоб збити наступальний порив мексиканця, Кличко почав клінчувати. Найуспішнішим для мексиканця став восьмий раунд, коли Кличко втомився і, здавалося, зріє сенсація.

Проте у дев"ятому Арреола збавив оберти, а Кличко навпаки частіше став потрапляти прямими в голову суперника. В 10-му раунді мексиканець майже не чинив супротиву — пропускав майже всі удари.

Після 10-го раунду, в перерві, помітивши, що кровотеча з носа Арреоли посилилася, а праве око почало запливати, тренер мексиканця Ґенрі Рамірес підійшов до рефері й озвучив відмову продовжувати бій. Почувши це, Арреола заплакав.

Після цієї перемоги Віталій має 40 поєдинків на професіональному рингу. 38 боїв він виграв, із них 37 — нокаутом. Два програв. Найімовірніше свій наступний бій Віталій проведе у грудні проти 30-річного американця Кевіна Джонсона. Володимир Кличко, чемпіон WBO та IBF, через травму руки планує вийти на ринг навесні.


Зараз ви читаєте новину «Кличко змусив заплакати Арреолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути