понеділок, 11 травня 2009 12:16

Збірна Росії виграла чемпіонат світу з хокею

Збірна Росії виграла чемпіонат світу з хокею

Збірна Росії виграла чемпіонат світу з хокею. У фіналі турніру росіяни обіграли канадців з рахунком 2:1. Шайби у складі російської команди закинули Олег Саприкін і Олександр Радулов. Єдиний гол у складі канадців забив Джейсон Спецца.

На шостій хвилині зустрічі рахунок відкрив форвард канадців Джейсон Спецца, якому асистували Шейн Доан і Ши Уебер. На 13-ій хвилині росіяни опинилися в більшості після видалення Брейдона Коберна. Чисельну перевагу підопічні Вячеслава Бикова реалізували за 13 секунд: Олег Саприкін підставив ключку під кидок Віталія Атюшова від синьої лінії.

У другому періоді перевагою володіла збірна Канади, проте реалізувати декілька голевих можливостей канадцям не вдалося. А на 35-ій хвилині гри росіяни вийшли вперед: відзначився Олександр Радулов. Форвард отримав шайбу на правому фланзі, змістився в центр, уклав на лід захисника Кріса Філіпса, а потім обіграв воротаря збірної Канади Дуейна Ролосона.

У третьому періоді канадці відігратися не змогли, і росіяни зберегли переможний рахунок.

Таким чином, збірна Росії виграла чемпіонат світу удруге підряд. У 2008 році у фіналі першості планети росіяни також перемогли канадців з рахунком 5:4 (у овертаймі).

Раніше 10 травня бронзові нагороди чемпіонату світу з хокею виграла збірна Швеції. У матчі за третє місце шведи з рахунком 4:2 перемогли збірну США.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Збірна Росії виграла чемпіонат світу з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути