понеділок, 23 березня 2009 18:59

Віталій Кличко побив Гомеса в 9-му раунді

Бій між українцем Віталієм Кличком, 37 років, та 35-річним кубинцем Хуаном Карлосом Гомесом закінчився в 9-му раунді. Кличко переміг, відправивши суперника в нокаут. Це найдовший поєдинок Віталія за останні шість років: у листопаді 2003-го він нокаутував Ларрі Дональда в 10-му раунді. Щоправда, із грудня 2004-го по жовтень минулого року Віталій на ринг не виходив.

Поєдинок Кличко — Гомес відбувся в німецькому Штутгарті в ніч із 21-го на 22 березня. Віталій уперше офіційно захищав титул чемпіона світу за версією WBC у суперважкій вазі.

15-тисячна "Ганс Мартін Шпеєр Арена" заповнилася на 80% — бій прийшли подивитися 12 тис. глядачів, які заплатили за квитки від 50 до 600 євро. На матч у супроводі дружин приїхали мільярдер Віктор Пінчук, футболіст Андрій Воронін і колишня тенісна зірка німець Борис Беккер.

Гонорари боксерів, за неофіційною інформацією, розподілялися так: Гомес незалежно від підсумку бою отримував 1,2 млн євро, Кличко — 4 млн.

Гомес отримав 1,2 мільйона євро, Кличко — 4

Бій був для українського спортсмена непростий. Гомес із перших раундів намагався нав"язати супернику незручний сценарій — працював виключно на середній і ближній дистанції. Для цього кубинець робив швидкий рух уперед на Кличка, завдавав ударів, після чого миттєво блокував дії у відповідь українця, "прилипаючи" до нього і не гребуючи клінчем. Віталій намагався вивести суперника на довгу дистанцію, але не завжди успішно.

Наступні раунди показали, що кубинець стомився. Це дало змогу Кличкові вийти на улюблену довгу дистанцію, "пристрілятися" й упіймати потрібний темп. Віталій устигав завдавати зустрічних ударів, коли Гомес намагався скоротити дистанцію, і кілька разів влучно ударив справа.

До п"ятого раунду ініціатива остаточно перейшла до українця. До того ж права брова Гомеса кровоточила через розсічення, а око закрила гематома. Кубинець став поводитися на рингу "брудно" — як тільки наближався до Кличка, намагався вдарити його головою. Після цього на голові Віталія з"явилося розсічення.

У сьомому раунді Гомес уперше побував у нокдауні, коли пропустив прямий правою. І хоча зумів піднятися, знову впав на підлогу в наступному ж епізоді. Проте Кличко можливістю добити суперника не скористався, дещо затягнувши розв"язку бою.

Бій склався важче, ніж планувала команда Віталія

Вона припала на 9-й раунд. Гомес намагався зблизитися із суперником, виставивши голову вперед, і боксери зіткнулися головами. Однак кубинець майстерно зімітував порушення правил Кличком, і рефері, бельгієць Даніель ван де Віль, зняв з українця очко за начебто навмисний удар головою.

Але кубинця це не врятувало: розлючений Кличко провів серію ударів, спочатку прямих, а потім бокових. Гомес опинився в нокдауні, проте знову піднявся. Кличко ще кілька разів точно вдарив, і кубинець повернувся до суперника спиною. Рефері зупинив бій і зафіксував перемогу українця технічним нокаутом.

— На початку поєдинку було помітно, що Віталій не міг обрати правильну тактику, підступитися до опонента. Незручності йому створювала і правостороння стійка Гомеса — він лівша, — каже "ГПУ" боксерський експерт Володимир Гендлін, 72 роки. — Головною перевагою Кличка стала фізична готовність. Гомес досить швидко видихнувся — Кличко ж почав нарощувати міць ударів. Не скажу, що Віталій провів видатний бій, але пояс залишився в нього.

Сам Кличко-старший підтвердив, що бій склався важче, ніж планувала його команда:

— Гомес — рухливий боксер, боєць світового рівня, але важкого удару не має. Шкутильгає в нього і захист — пропустивши мій удар у п"ятому раунді, надалі він тільки захищався.

Віталій присвятив перемогу своєму молодшому братові Володимиру, якому 25 березня виповнюється 33 роки. Сам Володимир два тижні тому розмовляв із кореспондентом "ГПУ" в Переяславі-Хмельницькому на благодійній акції "Будуємо спортивну Україну разом". Він заявив тоді, що Віталій нокаутує Гомеса не пізніше 7-го раунду.

Найбажанішим наступним суперником Віталій назвав росіянина Миколу Валуєва — чемпіона світу за версією WBA. Той мав у липні захищати титул у бою з Русланом Чагаєвим в Узбекистані, але не виключено, що цей поєдинок перенесуть на осінь.

— Чи міг би Кличко покласти на підлогу цю "шафу" Валуєва (зріст росіянина — 213 см, вага — 151 кг. — "ГПУ")? Було б цікаво дізнатися, — каже Гендлін.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко побив Гомеса в 9-му раунді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути