неділя, 09 вересня 2007 18:47

Знаменитого баскетболіста Томаса звинувачують в сексуальних домаганнях

Наступного тижня почнеться процес проти президента "Нью-Йорк Нікс" Айзейі Томаса, обвинуваченого в сексуальних домаганнях. Позивачем виступає колишній виконавчий директор клубу Ануча Брауні Сендерс, яка оцінила моральний збиток в $10 мільйонів, повідомляє www.sport.com.ua.

Брауні Сендерс посідала посаду першого віце-президента з маркетингу та бізнесу. Цей відділ не був безпосередньо підконтрольний Томасу, але в обов"язку дівчини входило тримати президента в курсі всіх новин про розвиток клубу. У позовній заяві, поданій до окружного суду Манхеттена, Брауні Сендерс розповіла, що терпіла нападки сексуального характеру від Айзейі Томаса аж до звільнення в січні 2006 року. За версією позивача, її звільнили з посади за те, що вона "говорила правду" усередині корпорації, намагаючись піти від "харассмента". Брауні Сендерс звинувачує в цьому не тільки Томаса, але і президента "Медісон Сквер Гарден" Джеймса Долана. Відповідачі відзначають, що Ануча була звільнена за "невиконання професійних обов"язків".

Член Залу слави НБА і фігурант списку 50-ти кращих гравців Асоціації за всю її історію Айзейя Томас, природно, заперечує всі звинувачення. Президент "Никс" здивований плітками, нібито пущеними Брауні Сендерс - Ануча розповіла, що Томас любив її і просив виїхати разом з ним. Айзейя визнав, що в грудні 2005 намагався поцілувати жінку в щічку і запитав "Що, сьогодні ніякій любові?", але жінка присікла його спроби.

Суддя Джерард Лінч розповів, що відповідачі завзято протестують проти "деяких звинувачень в адресу Томаса і на процесі збираються привести аргументи в свій захист і пояснити, чому дії президента не варто атестувати як сексуальні домагання".

Айзейя Томас заперечував всі атаки з самої подачі позову.

- Вона навіть не працювала на мене, - виправдовувався він. - Я не дозволю ні їй, ні кому-небудь іншому, будь то чоловік або жінка, використовувати мене як джерело фінансової вигоди.

У відповідь Брауні Сендерс на прес-конференції повідала, що іншого вибору просто не залишалося, оскільки така розпусна поведінка повинна бути покарана.

Адвокати жінки в доважок до основних звинувачень привели випадок, коли Томас намагався переконати одну з чирлідеров "Никс" пофліртовать з баскетбольним рефері. Брауні Сендерс повідала, що танцівниця сама розповіла їй про це - нібито, Айзейя попросив її увійти до суддівської кімнати перед матчем з "Нью-Джерсі Нетс" і зробити арбітрів "щасливими". Томас відзначив, що і справді посилав главу чирлідеров "Никс" до суддів, але лише для того, щоб упевнитися, що у них все гаразд.

Мати трьох дітей Ануча Брауні Сендерс перед тим, як влаштуватися в "Никс", провела 11 років в корпорації IBM. Айзейя Томас прийшов до "Нью-Йорка" в грудні 2003 року. До його появи Брауні Сендерс отримувала тільки позитивні відгуки про свою роботу, які виражалися зокрема в грошових бонусах.
Зараз ви читаєте новину «Знаменитого баскетболіста Томаса звинувачують в сексуальних домаганнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути