Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2008 15:04

Збірна України здобула першу медаль на юніорському ЧС з легкої атлетики

У метанні диску Микита Нестеренко виборов першу для України нагороду на Чемпіонаті світу серед юніорів у польському Бидгощі. Його результат 61.01 всього на кількадесят сантиметрів перевершили тільки два атлети.

В інших видах, то тільки-но до стартових колодок підійшли спортсменки півфінального забігу на 400 м як припустився сильний дощ з поривистим вітром. Непросто прийшлось Ользі Земляк, бо в таку негоду трапився ще й фальстарт.

В наступному, третьому, забігу спортсменок супроводжував стихаючий дощ та сильний вітер. Відразу після фінішу ще одна учасниця від України Юлія Баралей зізналась, що їй не вперше доводиться змагатись під дощем і погода не може стати сильною перешкодою. Юлія з другим результатом (53.48) потрапила у фінал.

Фінал у штовханні ядра обов"язково відбудеться за участі Вікторії Болбат, яка кваліфікувалась з результатом 15.11. Вражаючі спроби за шістнадцять метрів виконало не так вже й багато спортсменок, тому у фіналі Вікторія покаже свою силу і вправність на повну і буде боротись за нагороди.

В останньому виді десятиборства на вчора - 400 м - Марк Тимченко фінішував першим.

В бігу на 400 м з/б Анна Тітімець очікувано кваліфікувалась до півфіналу, оскільки напередодні чемпіонату мала один з кращих результатів в сезоні. За плечами спортсменки достатньо відповідальних стартів, а всього кілька днів тому вона стала срібною призеркою чемпіонату України в Києві.

Весь час розвиваючи швидкість і тактично додавши на останніх метрах, в півфінал на 400 з бар"єрами потрапила також Анна Ярощук.

Обидві спортсменки минулого року на юніорському Чемпіонаті Європи стали срібними призерками в складі естафети 4 по 100 м.

Наймолодша і напевно найтендітніша учасниця української команди Анна Черненко (92 р.н.) змагалась у спортивній ходьбі на 10 000 м. Для Анни це всього другий міжнародний старт, але як і на Кубку Світу в Чебоксарах, Анна показала нормативний час майстра спорту (47:25.18).

Нове і сучасне покриття стадіону дає про себе знати - більшість атлетів у трекових видах показують кращі результати в сезоні або встановлюють рекорди. Наприклад, спритна Татьяна Мінєєва з Росії встановила рекорд Чемпіонату в спортивній ходьбі (43:24.72).

Розосереджені по всьому треку ходоки дещо затримали проведення кваліфікації групи Б серед метальників спису. В цій же групі до дванадцяти кращих потрапив і українець Дмитро Косинський.

Федерація легкої атлетики України

Зараз ви читаєте новину «Збірна України здобула першу медаль на юніорському ЧС з легкої атлетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути