пʼятниця, 20 липня 2012 11:45

Збірна України з баскетболу стала другою на товариському турнірі в Южному

Збірна України з баскетболу стала другою на товариському турнірі в Южному
У фіналі збірна України поступилася команді Ізраїлю ФОТО: ukrbasket.net

В Южному завершився другий Міжнародний турнір AeroSvitCup-2012. В поєдинку за перше місце зустрічалися збірні України та Ізраїлю.

На початку матчу точилася рівна боротьба. Потім на екваторі першої десятихвилинки українці почали відриватися у рахунку. Після двох з фолом Станіслава Тимофеєнка рахунок став 19:13, а Кирило Натяжко збільшив перевагу українців до 8 очок, але тут же отримав навмисний фол, після якого гості обірвали свою "суху" серію. Перша чверть завершилася з рахунком 26:21.

На початку другої десятихвилинки після двох класних передач Стівена Буртта Сергій Гладир та Максим Корнієнко збільшили перевагу збірної України, потім і сам Стівен влучно вистрілив з-за дуги. Однак через неуважність господарів у захисті ізраїльтяни протягом двох атак змогли зрівняти рахунок – дальні спроби реалізували Наїмі та Мекель. Олександр Кольченко, провівши дві результативні атаки поспіль, знову вивів українську команду вперед. На велику перерву суперники пішли за рахунку 43:41.

Свої перші очки в другій половині гри наші баскетболісти змогли набрати тільки через три хвилини третьої чверті. Ізраїльтяни, хоч теж були не надто результативними, все ж вийшли вперед – 45:47. Триочковий Максима Пустозвонова повернув лідерство збірній України, як виявилося в останнє в цьому матчі. Третя десятихвилинка завершилася з рахунком 55:56.

По ходу цього поєдинку ушкодження гомілки отримав Кирило Натяжко. Наскільки серйозна травма нашого центрового, стане відомо завтра, коли Кирилові зроблять МРТ (головний лікар збірних команд України Володимир Павленко повідомив, що МРТ попереку завтра робитимуть і В'ячеславу Кравцову).

Ігор Зайцев не брав участі у матчі через сильний забій тильної поверхні кисті, за словами лікаря, через 2-3 дні з Ігорем усе буде гаразд. Без обох високих гравців, котрі вдало провели перші два поєдинки на AeroSvitCup-2012 – Натяжка і Зайцева, - наші баскетболісти не змогли дотиснути суперників, збірна Ізраїлю контролювала хід гри у завершальні хвилини матчу, й у підсумку здобула кубок другого турніру AeroSvitCup.

Україна – Ізраїль 68:74

Україна: Буртт 16 очок, 5 передач; Дроздов 13 очок; Тимофеєнко 11 очок, 6 підбирань; Корнієнко 6 очок, 7 підбирань; Кольченко 6 очок; Гладир 5 очок; Пустозвонов 3 очки; Глєбов 2 очки; Липовий 2 очки; Забірченко 2 очки; Натяжко 2 очки

Ізраїль: Таюс 17 очок; 6 підбирань; Пніні 13 очок, 6 передач; Огайон 12 очок; Кадір 10 очок, 8 підбирань

У підсумку команди розташувалися так:

1. Ізраїль

2. Україна

3. Білорусь

4. Румунія

MVP турніру став Алекс Таюс (Ізраїль).

Зараз ви читаєте новину «Збірна України з баскетболу стала другою на товариському турнірі в Южному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути