пʼятниця, 25 травня 2012 09:50

Баскетбол. "Донецьк" виграв Суперлігу
9

Фото: Фото: superleague.ua

У четвер, 24 травня, "Донецьк", здобувши четверту перемогу у фінальній серії з "Азовмашем", став чемпіоном Суперліги.

Поступаючись 19 очок після першої половини, "Донецьк" зумів переломити хід гри і здобути четверту поспіль перемогу над "Азовмашем" з рахунком 84:79. Таким чином, вигравши фінальну серію 4:0, команда Саші Обрадовіча завоювала титул чемпіона Суперліги.

Незважаючи на відсутність травмованого Олексія Печерова, господарі лідирували з незначною перевагою впродовж більшої частини першої чверті, хоча провал в кінці періоду дозволив захиснику гостей Войдану Стояновські набрати легкі очки і вивести донецьку команду вперед - 24:23. Втім, у наступній десятихвилинці надійна гра маріупольців в захисті, помножена на цілий ряд помилок Тигрів (всього до великої перерви гості здійснили 14 втрат), дозволила підопічним Луки Беккі перехопити ініціативу і виграти першу половину з рахунком 51:32. Головними ініціаторами ривка "Азовмаша" стали Меттью Уолш і Радослав Ранчік, які набрали по 14 очок, а також Артур Дроздов, в активі якого 10 очок. Варто відзначити і чудову реалізацію господарями дальніх кидків (6/8).

Протягом третьої десятихвилинки донецька команда, в першу чергу, завдяки активності Вуле Авдаловіча і Войдана Стояновські, зуміла скоротити відставання до десяти пунктів. А в четвертій чверті Тигри продемонстрували по-справжньому чемпіонський характер, переламавши хід зустрічі. За дві з половиною хвилини до фінальної сирени Рамел Каррі зі штрафних спочатку зрівняв рахунок, а потім вивів свою команду вперед. Кінцівка поєдинку пройшла в напруженій боротьбі, проте після того, як Деніел Юінг, за рахунку 82:79 на користь "Донецька", втратив м'яч, доля матчу, як і всієї серії, була фактично вирішена.

Найрезультативнішими гравцями поєдинку в складі новоспеченого чемпіона стали Войдан Стояновські, на рахунку якого 17 очок і 5 підбирань, а також Іван Раденовіч, який відзначився 16 очками, 5 підбираннями та 4 передачами. По 12 очок набрали В'ячеслав Кравцов та Вуле Авдаловіч, 11 очок - Максим Пустозвонов.

Меттью Уолш приніс "Азовмашу" 21 очко, а також віддав 4 передачі партнерам. 18 очками та 6 передачами відзначився Радослав Ранчік, 16 очками - Артур Дроздов. 10 очок в активі Ігоря Зайцева.

По завершенні матчу відбулася церемонія нагородження, зокрема, були названі кращі гравці сезону. Титул кращого форварда отримав Меттью Уолш ("Азовмаш"). Кращим центровим став В'ячеслав Кравцов (Донецьк). Рамел Каррі (Донецьк) був названий не тільки кращим захисником, а й MVP Суперліги сезона-2011/2012.

Після того, як тренерський штаб і гравці "Азовмашу" отримали срібні медалі, а Донецьк - золоті та чемпіонські персні, Альгімантас Павілоніс вручив кубок капітану Тигрів Дмитру Глібову.

Азовмаш - Донецьк - 79:84 (23:24, 28:8, 19:28, 9:24)

Рахунок в серії: 0:4

Зараз ви читаєте новину «Баскетбол. "Донецьк" виграв Суперлігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути