пʼятниця, 20 квітня 2012 11:50

Суперліга. "Донецьк" ледве "переплив" "Дніпро", "Говерла" здолала "Азовмаш"

Суперліга. "Донецьк" ледве "переплив" "Дніпро", "Говерла" здолала "Азовмаш"
"Дніпро" не встояв перед "Донецьком". Фото: dnipro.ua

У четвер, 19 березня, пройшли ще три матчі чвертьфінальної серії плей-офф Суперліги-2012.

Здобувши переконливу перемогу з рахунком 93-76 у матчі з Хіміком, Ферро-ЗНТУ повів у чвертьфінальній серії 2-0.

Захопивши лідерство ще у першій чверті, протягом наступних десяти хвилин підопічні Кирила Большакова збільшили власну перевагу до чотирнадцяти пунктів і вирушили на велику перерву за рахунку 43-29. Багато в чому цьому сприяла відмінна реалізація дальніх кидків - всього за гру запорожці забили 11 з 18 триочкових.

Переваги, здобутої в першій половині, гостям цілком вистачало для загального успіху. Проте після великої перерви, незважаючи на вилучення капітана Олександра Рибалка, Ферро збільшив розрив у рахунку і з хорошим настроєм повертається в Запоріжжя, де вже 22 квітня відбудеться третя гра серії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Одеса" вирвала перемогу у "Ферро-ЗНТУ"

Найрезультативнішим гравцем у складі запорізької команди став Ренді Калпеппер, на рахунку якого 18 очок. Вінсент Хантер відзначився 15 очками, Річард Гуін - 14 очками та 5 підбираннями, Джеремі Шаппел - 13 очками, 5 підбираннями та 4 передачами. По 11 очок здобули Георгій Кондрусевич і Олександр Рибалко.

Аарон МакГі був активним у складі Хіміка, відзначившись 21 очком і 4 підбираннями. 11 очок, 6 підбирань і 4 передачі в активі Дениса Яковлєва. 14 очок южненській команді приніс Предраг Мілетіч, 10 очок - Сергій Попов.

В цей же день Говерла у другому матчі чвертьфінальної серії, незважаючи на травму Брайана Гріна, який не зміг допомогти своїм партнерам, і граючи увісьмох, перемогла Азовмаш 80-76 і зрівняла рахунок у серії - 1-1.

Після дебютної чверті, яка завершилася з рахунком 22-16 на користь господарів, стало зрозуміло, що івано-франківці налаштовані вкрай серйозно. Це гості довели в ході наступних десяти хвилин, за підсумками яких вони вже вели в рахунку 45-34.

Проте вся боротьба в матчі була попереду, адже до заключного періоду команди підійшли за мінімальної переваги Азовмаша 54-53, яку господарям паркету забезпечив точний дальній постріл Деніела Юїнга на останніх секундах третьої чверті. Тому кульмінація цікавою і напруженою зустрічі припала на її кінцівку. Говерла лідирувала впродовж майже всієї четвертої десятихвилинки і зуміла утримати лідерство, отримавши вкрай важливу перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Донецьк" засмутив "Хімік", "Говерла" розібралася з "Дніпром"

Кевін Тіггс, який взяв на себе функції головного постачальника очок для Говерли завершив гру з 24 балами та 6 підбираннями в активі. По 17 очок отримали його партнери - Маркус Уокер і Данте Свонсон. 13 очок і 6 відскоків зібраних на свій рахунок записав Ерік Колмен.

Найрезультативнішим гравцем у складі Азовмаша став Джером Рендл, на рахунку якого 21 очко, 5 підбирань і 4 передачі. 18 очок, 8 передач і 6 підбирань заніс до свого активу Меттью Уолш, 10 очок - Артур Дроздов.

А ось у другому матчі чвертьфінальної серії з Дніпром переможцю регулярного чемпіонату Донецьку, на відміну від першої гри, довелося нелегко.

Поступаючись тринадцятьма очками після першої половини, господарі зуміли переламати хід гри лише у четвертій чверті і отримати важку перемогу з рахунком 76-75. Таким чином, Донецьк повів у серії 2-0.

У першій половині Тигри повністю програли боротьбу суперникові. Проте велика перерва пішла на користь команді Саші Обрадовіча, і на третю чверть господарі паркету вийшли вкрай вмотивованими. Завдяки камбеку, важливу роль в якому зіграв Рамел Каррі, Донецьк підійшов до завершальної десятихвилинки, поступаючись супернику лише трьома очками, а вже в середині четвертого періоду, після кидка Войдана Стояновські, вийшов вперед - 72-71. Останні хвилини гри пройшли в напруженій боротьбі, але донецькі баскетболісти встояли під натиском суперника.

Саме македонський захисник став найрезультативнішим гравцем Донецька, отримавши 15 очок. По 11 очок команді принесли В'ячеслав Кравцов, Вуле Авдаловіч і Рамел Каррі. 10 очок записав на свій рахунок Майкл Лі.

Плеймейкер Дніпра Стівен Буртт відзначився 17 очками та 6 передачами. Чарльз Томас став автором 12 очок і 8 підбирань, Младен Пантич - 11 очок і 5 підбирань, Деррік Лоу - 10 очок.

Зараз ви читаєте новину «Суперліга. "Донецьк" ледве "переплив" "Дніпро", "Говерла" здолала "Азовмаш"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути