вівторок, 08 травня 2012 09:37

Суперліга. "Азовмаш" розбив "Будівельник" і став першим фіналістом плей-офф

Суперліга. "Азовмаш" розбив "Будівельник" і став першим фіналістом плей-офф
"Будівельник" не став на заваді "Азовмашу". Фото: bcazovmash.com.ua

У понеділок, 7 травня, пройшли поєдинки півфіналу плей-офф чемпіонату Суперліги

Незважаючи на відсутність свого кращого бомбардира Ренді Калпеппера, Ферро здобув перемогу над Донецьком з рахунком 60-57, скоротивши відставання від суперника в півфінальному протистоянні (1-3). Таким чином, серія повертається до Донецька, де вже у четвер, 10 травня, відбудеться п'ята гра.

На відміну від трьох попередніх матчів, у першій половині четвертої півфінальної зустрічі обидві команди продемонстрували менш результативну гру. У складі Ферро, перш за все, варто відзначити молодого Максима Козловця, який зіграв активно і продуктивно для своєї команди, відзначившись 7 очками, а також допоміг запорожцям виграти боротьбу за підбір (27/16), зібравши 4 відскоку. В результаті першу половину команди завершили за рівного рахунку 25-25.

Спурт, який Тигри здійснили після великої перерви, завдяки активності Максима Пустозвонова та В'ячеслава Кравцова, дозволив їм вже в середині третього періоду повісті 39-31. Однак підопічні Кирила Большакова вирівняли гру, а в кінці матчу, після триочкового кидка Річарда Гуіна, перехопили ініціативу, і лише власні помилки завадили їм більш впевнено завершити поєдинок, хоча переможний рахунок Ферро утримати вдалося.

Річард Гуін, який розпорядився штрафними на останніх секундах, забивши лише перший з них, став найрезультативнішим гравцем Ферро. На його рахунку 14 очок і 7 підбирань. По 10 очок отримали Джеремі Шаппел та Олександр Рибалко, який, крім того, зібрав 6 відскоків.

По 14 очок Донецьку принесли Максим Пустозвонов і В'ячеслав Кравцов. Крім того, на рахунку українського центрового 6 підбирань. Рамел Каррі став автором 9 очок.

В іншому поєдинку дня Азовмаш став першим фіналістом плей-офф чемпіонату Суперліги, обігравши Будівельник в четвертому матчі півфінальної серії з рахунком 98-86 і завершивши серію 4-0. І знову вагомий внесок у перемогу маріупольців зробили Джером Рендл і Меттью Уолш, отримавши майже половину командних очок.

Втім, захопивши ініціативу на старті поєдинку, дебютну чверть з семиочковою перевагою завершили саме баскетболісти столичної команди на чолі з Джеком МакКлінтоном. В середині другої десятихвилинки після кидка Луїса Флореса, перевага Будівельника становило вже +10. Однак до кінця першої половини господарі паркету скоротили відставання, а після триочкового кидка Джерома Рендл вийшли вперед - 48-46.

І хоча початок другої половини пройшов у рівній боротьбі, в ході якої Будівельники деякий час навіть лідирували, Азовмаш повернув собі перевагу, підійшовши до заключної чверті за рахунку 75-68. На старті четвертої десятихвилинки точний дальній кидок Меттью Уолша збільшив розрив у рахунку на користь Левів до дванадцяти очок. Саме за такої переможної для маріупольців різниці команди і завершили останній матч півфінальної серії.

Меттью Уолш в підсумку відзначився 26 очками, 5 передачами та 4 підбираннями. На рахунку Джерома Рендл 21 очко, 7 передач і 4 підбирання. 15 очок отримав Деніел Юінг, 12 очок - Отелло Хантер.

Найрезультативнішим гравцем Будівельника став Джек МакКлінтон, в активі якого 20 очок. 18 очками, 6 передачами та 4 підбираннями відзначився Луїс Флорес, 13 очками - Суад Шеховіч.

Зараз ви читаєте новину «Суперліга. "Азовмаш" розбив "Будівельник" і став першим фіналістом плей-офф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути