вівторок, 24 квітня 2012 11:22

Суперліга. "Одеса" дотиснула "Будівельник", "Донецьк" повів у серії з "Дніпром"

Суперліга. "Одеса" дотиснула "Будівельник",  "Донецьк" повів у серії з "Дніпром"

У понеділок, 23 квітня, пройшли поєдинки чвертьфінальних серій Суперліги.

Потужна гра В'ячеслава Кравцова, який забив 9/9 двоочкових і 4/4 штрафних, а також зібрав 5 відскоків, стала одним з факторів успіху Тигрів в третьому матчі чвертьфіналу з Дніпром. Команда Саші Обрадовіча виграла з рахунком 82-78 і повела в серії 2-1.

Незважаючи на відсутність Стівена Бьортта та травмованого Кінтела Вудса, дніпряни провели стартову десятихвилинку на рівних з суперником. Майже з такою самою різницею в рахунку завершилася і перша половина - 42-45 на користь Донецька. Бігмени гостей Іван Раденовіч і В'ячеслав Кравцов отримали більше половини очок команди. Дніпро за собою вели Чарльз Томас (15 очок) і Деррік Лоу (13 очок).

У кінці третьої чверті, велика частина якої пройшла в рівній боротьбі, Донецьку, завдяки активності Рамела Каррі, вдалося переломити хід гри. Максимальна перевага гостей на старті заключного періоду становило дванадцять очок. І хоча дніпряни зробили все можливе, щоб відіграти відставання, скоротивши до кінця гри розрив в рахунку до двох пунктів, Тигри зуміли втримати перемогу.

В'ячеслава Кравцова активно підтримував Іван Раденовіч, на рахунку якого 15 очок і 8 підбирань. Результативною грою відзначилися гравці задньої лінії Донецька Рамел Каррі (16 очок) і Войдан Стояновський (13 очок).

Кращим у складі Дніпра став Чарльз Томас, який отримав 23 очки, зібрав 4 відскоки і віддав 4 передачі. 14 очок і 8 передач стали надбанням Дерріка Лоу, 12 очок і 6 підбирань - Максима Корнієнка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Донецьк" з десятіочковою перевагою обіграв "Говерлу"

В іншому поєдинку дня триочковий кидок Джастіна Лава з сиреною не тільки завершив овертайм неймовірного за напруженням та інтригою матчу, а й приніс другу поспіль перемогу Одесі у чвертьфінальній серії з Будівельником, на цей раз з рахунком 99-98. Саме американський захисник, якому одного підбору не вистачило до тріпл-дабл, став кращим гравцем матчу, відзначившись у підсумку 22 очками, 10 передачами, 9 зібраними відскоками і 33 балами.

Але, безумовно, героєм поєдинку можна назвати не тільки автора переможного кидка або його співвітчизника Джейсона Роу, який перевів гру в овертайм, але насамперед наставника Акул Олега Юшкіна, який дав сміливу установку фолити при рівному рахунку 96-96 на останніх секундах зустрічі, прагнучи контролювати її кінцівку.

Завдяки значно кращій реалізації кидків, господарі паркету досить впевнено виграли першу чверть (24-14). Проте в кінці наступного десятихвилинки команда Звездана Мітровіча зробила камбек, ліквідувавши різницю в рахунку. В результаті - 42-42, і в другій половині командам довелося починати все спочатку.

Після великої перерви на паркеті йшла така ж напружена боротьба. Одеса лідирувала впродовж більшої частини другої половини, але після того, як на останніх секундах основного часу Дмитро Забірченко вніс перелом у хід зустрічі, здавалося, що Акули не зуміють знайти в собі сили для чергового ривка. Однак іншої думки був Джейсон Роу, чий кидок перевів гру в овертайм - 86-86.

Протягом майже всієї додаткової п'ятихвилинки Будівельник контролював перебіг подій на паркеті. Але команда Олега Юшкіна, втративши через перебір фолів трьох виконавців передній лінії, знову продемонструвала характер, наздогнавши суперника. Ну а завершився баскетбольний триллер справжнім десертом у виконанні Джастіна Лава.

Крім Лава, результативну гру в складі Одеси продемонстрували Джейон Роу і Шон Кінг, кожен з яких отримав по 21 очку. Причому, перший додав до них 9 передач, а другий - 6 підбирань і 4 блок-шоти. 12 очок і 7 підбирань на рахунку Станіслава Балашова, 11 очок - Андрія Кальніченко.

Луїс Флорес приніс Будівельнику 22 очки, Андрій Агафонов - 17 очок, Зак Морлі - 16 очок, додавши до них 8 передач і 7 підбирань, Михайло Анісімов - 15 очок. Суад Шеховіч відзначився 10 очками та 8 підбираннями.

Зараз ви читаєте новину «Суперліга. "Одеса" дотиснула "Будівельник", "Донецьк" повів у серії з "Дніпром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути