вівторок, 10 квітня 2012 11:44

Суперліга. "Київ" виграв столичне дербі, ДніпроАЗОТ "зламав" "Одесу"

Суперліга. "Київ" виграв столичне дербі, ДніпроАЗОТ "зламав" "Одесу"

У понеділок, 9 квітня, в Києві та Одесі пройшли два поєдинки Суперліги.

Результативна гра задньої лінії БК Київ, а також дабл-дабл Вернона Гудріджа визначили долю третього в сезоні столичного дербі, яке завершилося з рахунком 80-65 на користь Києва.

Велику частину першої половини на паркеті точилася рівна боротьба, хоча ближче до великої перерви Будівельники, які грали без своїх лідерів Джека МакКлінтона і Зака Морлі, відірвалися від суперника. Причому, головними діючими особами в складах обох команд стали плеймейкери - Деррік Зіммерман, який відзначився 13 очками, 3 підбираннями та 3 передачами, та Луїс Флорес, який отримав 12 очок і зібрав 3 відскоки. І саме точний кидок домініканського захисника дозволив Будівельнику відправитися на велику перерву, лідируючи 43-35.

Зате третю чверть досить впевнено виграли Вовки, снайпери яких реалізували ряд важливих триочкових кидків. Завдяки цьому Київ наздогнав суперника, зрівнявши рахунок - 55-55. Більш того, на початку заключного періоду підопічним Віталія Чернія вдався ривок 11-2, а до кінця поєдинку їхня перевага становила вже п'ятнадцять очок. Окремо відзначимо, що протягом усієї зустрічі гравцям Будівельника не вдалося реалізувати жоден з тринадцяти дальніх кидків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баскетбол. "Будівельник" переміг "Ферро" і став володарем Кубка Суперліги

У результаті Гаррі Ервін і Деррік Зіммерман отримали по 18 очок, а останній відзначився ще й 5 підбираннями та 5 передачами. Владислав Подолян приніс Києву 15 очок. Вернон Гудрідж оформив дабл-дабл (14 очок + 12 підбирань).

У складі Будівельника 14 очок і 4 підбирання на свій рахунок записав Луїс Флорес. По 10 очок здобули Артем Параховскій та Андрій Агафонов, в активі якого, крім того, 6 зібраних відскоків.

В іншому поєдинку ДніпроАЗОТ, який протягом матчу безнадійно поступався Одесі, спочатку переламав хід зустрічі і зрівняв рахунок після кидка Маріо Літтла, а в овертаймі не залишив Акулам шансу, здобувши перемогу з рахунком 111-103.

Захопивши ініціативу в дебютній чверті, в ході якої лідерство господарям забезпечили Джастін Лав і Шон Кінг, надалі Одеса, головним чином, за рахунок дальніх кидків, довела свою перевагу до дев'яти пунктів. Білоруський форвард господарів Денис Коршук видав хороший відрізок, в цілому реалізувавши 4/4 кидків з гри та 2/2 штрафних і ставши найрезультативнішим у складі Акул. Причому, Одесі не зуміли перешкодити ні Майкл Даніген, ні Кеммрон Тейлор, які удвох отримали рівно половину очок дніпродзержинської команди.

Тому другу половину команди розпочали за рахунку 51-42 на користь підопічних Олега Юшкіна, які, однак, занадто рано повірили в успіх і не зуміли втримати здобуту перевагу. За хвилину до кінця четвертої чверті, після дальнього пострілу Сергія Горбенка, ДніпроАЗОТ скоротив відставання до двох пунктів, а незабаром Маріо Літтл зрівняв рахунок, перевівши гру в овертайм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Ферро" розгромив "Галичину", "Будівельник" дотиснув "Одесу"

Додаткову п'ятихвилинку дніпродзержинці, у складі яких продовжувало запалювати тріо американців у складі Кеммрона Тейлора, Маріо Літтла і Майкла Данігена, впевнено виграли 21-13, отримавши, таким чином, перемогу і в матчі.

Кеммрон Тейлор в результаті став кращим гравцем зустрічі, відзначившись 32 очками та 12 передачами. 24 очки і 8 підбирань на свій рахунок записав Майкл Даніген, 13 очок, 10 підбирань і 4 передачі - Маріо Літтл, 13 очок - Максим Балашов.

Шон Кінг, в активі якого 24 очки і 8 підбирань, став кращим у складі Одеси. Денис Коршук приніс своїй команді 15 очок. По 14 очок отримали Ростислав Кривич і Джастін Лав, на рахунку якого, крім того, 9 підбирань і 7 передач. Андрій Кальніченко відзначився 10 очками.

Зараз ви читаєте новину «Суперліга. "Київ" виграв столичне дербі, ДніпроАЗОТ "зламав" "Одесу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути