вівторок, 20 березня 2012 11:50

Суперліга. "Ферро" розгромив "Галичину", "Будівельник" дотиснув "Одесу"

Суперліга. "Ферро" розгромив "Галичину", "Будівельник" дотиснув "Одесу"

У понеділок, 19 березня, пройшли два поєдинки Суперліги.

Хороший відсоток реалізації дальніх кидків (14/24), п'ять з яких забив Річард Гуін, став одним з ключових факторів, який сприяв виїзній виїзній перемозі Ферро-ЗНТУ над Політехнікою-Галичиною з рахунком 103-79.

Господарі створили проблеми для команди із Запоріжжя лише на старті поєдинку. Не випадково Кирило Большаков перед матчем з Політехнікою остерігався Владана Вукосавлевіча і Мирослава Тодіча, адже, незважаючи на появу в складі Ферро Вінса Хантера, саме великі команди господарів доставили запорожцям клопоти в першій чверті, отримавши на двох 21 очко. А дальній постріл Павла Ревзіна з сиреною ознаменував успішне для львів'ян завершення дебютного періоду - 29-23. Однак протягом десяти наступних хвилин гості, в першу чергу, завдяки активності Ренді Калпеппера і Річарда Гуіна, переламали хід гри на свою користь.

Другу половину матчу команди розпочали за рахунку 45-52 на користь Ферро-ЗНТУ, і здавалося, що вся боротьба ще попереду. Але протягом третьої десятихвилинки перевага запоріжців, які грали швидко і розкуто, зросла до 21 очка, а на старті заключного періоду Георгій Кондрусевич збільшив розрив у рахунку ще на два пункти. Останні хвилини поєдинку також пройшли з перевагою команди Кирила Большакова, який активно задіяв резервістів.

У результаті кращим гравцем зустрічі став Річард Гуін, який відзначився 23 очками, 5 підбираннями та 4 передачами. 16 очок і 9 передач на свій рахунок записав Ренді Калпеппер, 15 очок і 4 підбирання - Джеремі Шаппел. В активі Олександра Рибалко 11 очок, 5 підбирань і 4 передачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Будівельник" і "Говерла" впевнено розібралися із суперниками

Центровий Політехніки-Галичини Владан Вукосавлевіч оформив традиційний дабл-дабл (17 очок + 15 підбирань). 15 очок, 5 передач і 4 підбирання стали надбанням Мирослава Тодіча. 12 очок львівській команді приніс Ярослав Зубрицький, 10 очок - Ленс Харріс, в активі якого, крім того, 7 передач.

В іншому поєдинку дня Одеса поступилася Будівельнику, причому, ведучи +27 за підсумками першої половини матчу, Будівельники втратили переконливу перевагу і ледь не віддали перемогу господарям. Однак вражаючий камбек, який Акули здійснили після великої перерви, не приніс їм успіху. Гості зуміли вистояти під шквалом атак одеської команди і перемогли з рахунком 77-75.

Стартовий спурт гостей просто приголомшив Одесу, яка за три хвилини до кінця першої чверті поступалася Будівельнику з рахунком 3-24. Підопічні Звєздана Мітровіча методично забивали з будь-яких дистанцій, а що м'яч після кидків Акул вперто не бажав залітати в кільце суперника. Друга десятихвилинка пройшла за схожим сценарієм, тому рахунок 25-52 на користь гостей, з яким команди вирушили на велику перерву, повністю відображав співвідношення сил на паркеті у першій половині гри.

Здавалося, що й друга половина пройде в такому ж ключі, однак Одеса вкотре в сезоні продемонструвала бійцівський характер, скоротивши, завдяки активності Джейсона Роу, Джастіна Лава і Шона Кінга, відставання до двох пунктів (72-74).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Будівельник", "Київ" і "Миколаїв" вдало з'їздили в гості

Кульмінація припала на останню хвилину поєдинку, проте, навіть незважаючи на слабку реалізацію штрафних кидків баскетболістами столичної команди, власні помилки завадили господарям паркету переломити хід зустрічі. В результаті нервові заключні секунди принесли перемогу Будівельнику.

Шон Кінг став кращим гравцем зустрічі, відзначившись 24 очками, 11 підбираннями та 4 перехопленнями і отримавши 37 балів. 16 очок і 5 передач на свій рахунок записав Джастін Лав, 12 очок, 7 передач і 4 підбирання - Джейсон Роу.

Результативну гру в складі Будівельника продемонстрував Луїс Флорес, в активі якого 18 очок і 4 підбирання. По 14 очок і 8 підбирань на свій рахунок записали Суад Шеховіч і Михайло Анісімов. В цілому ж всі десять гравців столичної команди, які виходили на паркет, відзначилися здобутими очками.

Зараз ви читаєте новину «Суперліга. "Ферро" розгромив "Галичину", "Будівельник" дотиснув "Одесу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути