вівторок, 31 січня 2012 09:49

Суперліга. "Будівельник", "Київ" і "Миколаїв" вдало з'їздили в гості

Суперліга. "Будівельник", "Київ" і "Миколаїв" вдало з'їздили в гості

У понеділок, 30 січня, пройшли поєдинки української Суперліги.

Незважаючи на те, що ангіна завадила Уїллу Соломону зіграти в матчі з "Будівельником", його партнери дали бій іменитому супернику, на рівних протистояли гостям протягом трьох чвертей. Однак провал у заключній десятихвилинці призвів до поразки "Черкаських Мавп" з рахунком 67-79.

Олександр Панченко, ніби дякуючи вболівальникам за підтримку в голосуванні за стартову п'ятірку команди Україна Матчу Зірок, де він лідирує серед претендентів на позицію розігруючого, спробував замінити хворого Уїлла Соломона, який підтримував партнерів з лави. І українцеві це майже вдалося, адже його 11 очок і 4 передачі в першій половині допомогли "Черкаським Мавпам" на рівних боротися з гостями. І тільки влучні штрафні Суада Шеховіча наприкінці другої чверті вивели Будівельників вперед - 34-32.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Будівельник" на виїзді здолав "Дніпро"

Після того як протягом третього періоду перевага гостей зросла до чотирнадцяти очок, здалося, що підопічні Володимира Холопова вже опустили руки. Але до кінця чверті рахунок став рівним. Більш того, після кидка Олександра Панченко "Черкаські Мавпи" навіть ненадовго вийшли вперед. Втім на ще один камбек в четвертій десятихвилинці сил у них вже не залишилося.

У підсумку Олександр Панченко став найрезультативнішим гравцем черкаської команди, відзначившись 17 очками, 7 передачами та 4 підбираннями. По 13 очок отримали Мільян Пуповича і Кенні Аделеке, який, крім того, зібрав 9 відскоків. 10 очок записав на свій рахунок Олександр Неруш.

Артем Параховський приніс "Будівельнику" 18 очок, а також зібрав 5 відскоків. 14 очок і 6 підбирань заніс до свого активу Михайло Анісімов, 11 очок, 6 підбирань і 4 передачі - Зак Морлі.

У цей же день Владислав Подолян та Артем Швець стали кращими гравцями БК Києва в переможному матчі з ДніпроАЗОТ, який Вовки обіграли на виїзді з рахунком 76-79.

Саме точні далекі постріли українського дуету, який протягом двох чвертей реалізував 6 / 7 триочкових кидків, дозволили столичним гостям захопити ініціативу і виграти першу половину з досить переконливою різницею в рахунку - 43-27.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. ДніпроАЗОТ вперше в історії обіграв "Миколаїв"

Протягом третьої десятихвилинки, незважаючи на результативну серію Олексія Чигринова, який провів три дальніх кидка поспіль, і ще одного триочкового від Сергія Горбенка, дніпродзержинці скоротили відставання від суперника до дев'яти пунктів. А вже на початку останньої чверті Маріо Літтл зробив усе можливе, щоб перевага Києва розтануло до двох пунктів.

Заключні хвилини зустрічі пройшли в гострій боротьбі, проте підопічним Віталія Чернія вдалося стримати Стенлі Прінгл і Маріо Літтла.

Перший з них приніс АЗОТ 17 очок, додавши до них 8 передач і 7 підбирань. Другий оформив дабл-дабл (15 очок + 10 підбирань). 13 очок і 9 підбирань записав на свій рахунок Майкл Даніген, 11 очок - Володимир Гуртовий.

А найрезультативнішим гравцем зустрічі з 20 очками став Владислав Подолян. 16 очок і 8 підбирань заніс до свого активу Артем Швець. 12 очок отримав Панкраціо Барач. По 10 очок Києву принесли Гаррі Ервін і Деррік Зіммерман.

Ще один поєдинок понеділка прикрасила дуель Ленса Харріса і Родні Гріна після великої перерви. Обидва баскетболісти отримали по 20 очок, але перемогу святкував "Миколаїв," який обіграв у Львові "Політехніку-Галичину" з рахунком 82-91.

Тотальну перевагу в боротьбі під щитами (26/12) і не дуже впевнені дії Владана Вукосавлевіча, який, хоч і відзначився 12 очками, але поступався своїм опонентам, принесли "Миколаєву" успіх ще в першій половині матчу. А найрезультативнішим гравцем перших двадцяти хвилин став Акіда Маклейн, який, ніби реабілітуючи за попередню невиразну гру і відповідаючи на критику Валентина Берестнєва, отримав 14 очок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Дніпро" і "Київ" здобули перемоги

Таким чином, другу половину команди почали за рахунку 40-52 на користь гостей. Незважаючи на досить активні спроби Ленса Харріса і партнерів переломити хід зустрічі, "Миколаїв" успішно оборонявся, не забуваючи і про кільце суперника, поблизу якого найбільшою активністю серед Корабелів відрізнявся Родні Грін.

Крім Родні Гріна, результативну гру продемонстрував бігмен "Миколаєва" Акіда Маклейн, на рахунку якого 16 очок та 5 підбирань. Діонте Он став автором 11 очок, 8 передач і 6 підбирань.

Ленсу Харрісу у складі "Політехніки" допомагав Владан Вукосавлевіч, який отримав 15 очок і зібрав 8 відскоків. 11 очками і 4 підборами відзначився Кеддрік Мейс.

Зараз ви читаєте новину «Суперліга. "Будівельник", "Київ" і "Миколаїв" вдало з'їздили в гості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути