вівторок, 17 липня 2012 13:49

"Детройт" розраховує на Кравцова як на готового гравця" - Волков

"Детройт" розраховує на Кравцова як на готового гравця" - Волков
"У нас є хлопці, які у найближчі 2-3 роки потраплять в НБА" - Волков ФОТО: ukraine2012.gov.ua

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков прокоментував Gazeta.ua перехід центрового В'ячеслава Кравцова у команду НБА "Детройт Пістонс".

Нагадаємо, Олександр Анатолійович став одним із перших радянських баскетболістів і першим українцем в НБА. "Атланта Хокс" вибрала Волкова у шостому раунді драфту під 134 -м номером. Він почав грати за команду 1989-го року. 1992-го перейшов в італійську "Калабрію".

"Перехід Кравцова у "Детройт" — це позитивний приклад для інших гравців, як не потрібно слухати агентів та "друзів", - каже Волков. - Слава розпочав свою кар'єру в Одесі, загартовувався у БК "Київ". Потім перейшов у БК "Донецьк". Він постійно працював, кожного року удосконалювався, ставав кращим і сильнішим. Коли прийшов його час, він перейшов у "Детройт". Команда розраховує на нього як на готового гравця. Кравцова не брали на перспективу. Слава підписав контракт з хорошими фінансовими умовами. Якщо продовжить прогресувати, то точно не сидітиме на лавці запасних, а постійно гратиме.

Переїзд українського баскетболіста за океан — це дуже важливо для нас. У баскетболі, людина, яка потрапляє до лав НБА, це показник того, що у нас є можливості готувати гравців. Це піде на користь нашій збірній. Спорт — це конкуренція, здорова заздрість. Мовляв, якщо Кравцов зміг, то чому б і нам не потрапити в НБА? Це буде гарним стимулом для гравців. Тепер вони будуть знати, що НБА не так вже й далеко. Треба працювати і все буде нормально."

Вже встигли дати Кравцову якісь поради?

"Я мав розмову зі Славою. Досвід НБА у мене є. Все що я міг, я йому сказав. Зараз Кравцов перебуває у таборі збірної України. Команду тренують відомі американські тренери (Майк Фрателло, Джозеф Вольф, Джей Ларранага, Джон Нолан, Боб Хілл, Річард Делатрі). Вони також дали В'ячеславу свої поради.

Я сказав: "Славо, не переймайся. Телефонуй, коли потрібно. Легко не буде. Треба працювати, адаптуватись психологічно. Це не так просто." Він повинен знати, що у нього є Україна, тут залишилися його фанати, які будуть слідкувати за його кар'єрою в НБА. Кравцов не втік звідси, він все зробив як потрібно. Баскетболіст провів тут чудові роки своєї кар'єри. Дуже часто гравці думають, що можна не бути найкращим в Україні і потрапити в НБА. Так не буває. Якщо ти хочеш зробити успішну кар'єру, спочатку треба стати найкращим в Україні та Європі. Слава зробив цей крок. Я думаю, що все буде нормально."

Кравцов зізнався, що йому потрібно набрати кілька кілограмів, щоб впевнено почуватись в НБА...

"Коли я приїхав в "Атланту", то місяць-півтора працював над своїми кондиціями зі спеціальним тренером. У мене були серйозні навантаження. Але завдяки хорошим природнім даним і роботі, мені досить швидко вдалося досягти потрібних кондицій, щоб спокійно почувати себе в НБА.

У Слави також гарні природні дані. Він швидкий і високий, у нього довгі руки. Йому ще треба трохи попрацювати над середнім кидком та деякими технічними елементами. Думаю, у нього все вийде."

Хто з українським баскетболістів може повторити шлях Кравцова?

"Не хотів би називати ніяких імен. Всі баскетболісти мріють грати в НБА, але не кожному це вдається. Хоча така мрія має бути, вона стимулює. Гравець більше працює, живе здоровим життям. Якщо ти зайнявся баскетболом, все це потрібно робити. У нас є молодь, є хлопці, які у найближчі 2-3 роки потраплять в НБА. Я в цьому впевнений."

Зараз ви читаєте новину «"Детройт" розраховує на Кравцова як на готового гравця" - Волков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути