пʼятниця, 09 грудня 2011 09:26

У НБА офіційно завершився локаут

У НБА офіційно завершився локаут

Власники клубів НБА підписали нову колективну угоду з профспілкою гравців, що стало формальним завершенням локауту, повідомляє Reuters. Усна домовленість сторін про закінчення локауту була досягнута 26 листопада.

Новий контракт, укладений строком на 10 років, припускає, що укорочений сезон 2011/2012 (66 ігор замість 82), який повинен був стартувати 1 листопада, почнеться в Різдво, 25 грудня. Головною подією першого ігрового дня стане матч "Даллас Маверікс" - "Майамі Хіт", в якому зустрінуться фіналісти останнього чемпіонату НБА (закінчився перемогою "Далласа").

Попередній контракт з гравцями закінчився до 1 липня 2011 року. У зв'язку з тим, що новий укласти не встигли, НБА оголосила локаут, який, таким чином, тривав більше 150 днів.

Протягом локауту клуби та гравці не могли домовитися про розподіл виручки НБА, зокрема - про стелю зарплат спортсменів. Подробиці нового контракту не повідомляються, але за неофіційними даними гравцям тепер буде діставатися від 49 до 51 відсотка виручки, залежно від успіхів ліги.

Попередній раз локаут в НБА оголошувався в сезоні 1998/1999 років. Тоді в результаті було зіграно трохи більше половини матчів чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «У НБА офіційно завершився локаут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути