середа, 16 листопада 2011 14:08

Баскетболісти НБА мають намір судитися з господарями клубів

Баскетболісти НБА мають намір судитися з господарями клубів

Профспілка баскетболістів подав колективний позов проти власників НБА за порушення антимонопольного законодавства, повідомляє офіційний сайт ліги.

Гравці цього тижня відмовилися від останньої пропозиції босів, після чого ухвалили рішення почати діяти проти структури. Вони звернулися до суду з метою відновити вільну конкуренцію на ринку.

Позивачі стверджують, що оголошений лігою локаут є протизаконною формою групового бойкоту, встановленого за попередньою змовою. За їхніми словами, він порушує антимонопольний закон Шермана, а також усуває принципи конкурентного ринку для більшості гравців НБА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон НБА може стартувати 15 грудня

"Якщо ви граєте в покер і застосовуєте блеф, який працює, то ви - герой, - сказав адвокат Девід Бойс, який представляє інтереси гравців. - Якщо хтось розколює ваш блеф - ви програєте. Думаю, що власники трохи переоцінили наявні в їх руках карти. Вони зробили приголомшливу роботу, зайнявши жорстку позицію, змушуючи баскетболістів йти на поступку за поступкою, але жадібність - це не тільки страшна річ, це ще і небезпечна річ.

Поки ніхто не може сказати, наскільки затягнеться процес. Але багато хто зацікавлений, щоб все вирішилося якомога швидше. Поки через затягування часу страждають всі: гравці, клуби і вболівальники, які залишені без улюбленої розваги".

У понеділок баскетболісти відмовилися від чергової пропозиції власників клубів про умови укладення нового колективного трудового договору, через відсутність якого в лізі з початку місяця триває локаут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заплановані на листопад матчі НБА не відбудуться

Остання пропозиція гравцям з боку власників клубів передбачала поділ порівну доходів від проведення матчів. Профспілка гравців назвав такий варіант контракту "надзвичайно несправедливим ультиматумом".

На думку фахівців, перехід сторін від переговорів до затяжних судових розглядів ставить під загрозу весь сезон 2011-2012.

Зараз ви читаєте новину «Баскетболісти НБА мають намір судитися з господарями клубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути