четвер, 10 лютого 2011 08:33

Збірна України виграла "Cyprus Cup"

Збірна України виграла "Cyprus Cup"

Збірна України перемогла команду Швеції у фінальному матчі міжнародного турніру "Cyprus Cup", що проходив на Кіпрі. Основний час матчу завершився внічию 1:1, а в серії пенальті точнішими виявилися українці - 5:4.

Юрій Калитвинцев як і обіцяв на другий матч турніру практично повністю оновив склад команди. Серед тих, хто з перших хвилин грав з Румунією вийшли тільки Тарас Степаненко та Марко Девіч. У шведській збірній взагалі не було жодного футболіста, що виходив на поле в півфіналі проти Кіпру.

Вже на 7-й хвилині українці пропустили. Ібрагімович після довгої діагоналі скинув м'яч на Елмандера, який, перебуваючи на лінії штрафного майданчика з льоту пробив у "дев'ятку" без шансів для Олександра Шовковського. Але вже через 13 хвилин рахунок у грі зрівнявся. Майсторович невдало віддав м'яч своєму воротареві, який ледь не перехопив Девіч, і голкіперові довелося порушити правила у штрафному майданчику. Суддя призначив пенальті, і Девіч забив свій перший гол за збірну України.

Після забитого м'яча українці віддали ініціативу і дозволили шведам створити кілька небезпечних моментів, які не стали гольовими тільки завдяки майстерності Шовковського.

Другий тайм не був багатим на події. Українці грали практично без м'яча, віддавши шведам центр поля. Скандинави багато комбінували, але без просування вперед. Калитвинцев провів кілька замін, намагаючись підсилити атаку, але лише Коноплянка запам'ятався активними діями на фланзі, а ось Морозюк і Алієв були абсолютно непомітні. У результаті матч так і завершився внічию, а збірну України знову чекала серія пенальті.

Після п'яти обов'язкових ударів в активі кожної команди було по чотири точних удари: у нас не забив Кравець (Тимощук, Алієв, Морозюк і Ротань свої удари реалізували), у шведів - Чельстрем. Шостий удар чітко виконав Коноплянка, а потім Шовковський відбив удар Бейрамі і приніс нашій команді перемогу.

Україна - Швеція 1:1 (по пенальті - 5:4)

Гол: Девіч, 20 - Елмандер, 7

Україна: Шовковський, Федецький, Кучер, Михалик, Романчук, Степаненко (Тимощук, 80), Ротань, Олійник (Морозюк, 72), Ярмоленко (Алієв, 63), Девіч (Коноплянка, 46), Кравець

Швеція: Ісакссон, Лустіг, Гранквіст, Майсторович (Мельберг, 46), Сафарі (Стенман, 77), Свенссон (Ерікссон, 77), Челльстрем, Ларссон, Елмандер (Бейрамі, 59), Вільгельмсон, Ібрагімович (Ельм, 46)

Попередження: Кучер, 35, Михалик, 67 - Ісакссон, 18, Свенссон, 23, Майсторович, 35, Челльстрем, 43

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Збірна України виграла "Cyprus Cup"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути