Ексклюзиви
середа, 09 лютого 2011 14:57

"Блохіну в помічники Калитвинцева з Михайличенком. І щоб не заважали" - Бєланов

"Блохіну в помічники Калитвинцева з Михайличенком. І щоб не заважали" - Бєланов

Легендарний форвард київського "Динамо" і збірної СРСР, володар "Золотого м'яча-1986" Ігор Бєланов впевнений, що Олег Блохін на даний момент - безальтернативна кандидатура на пост головного тренера національної збірної України.

- Я двома руками за Олега, вважаю, що зараз тільки йому з його досвідом і характером під силу переломити ситуацію і підготувати до Євро-2012 конкурентноздатну команду.

- Кажете не через солідарність з другом і партнером по атаці, з яким громили грандів?

- Зовсім ні. Хоча таке не забувається. Голосніше всяких слів говорить результат Олега, який ще ніхто в Україні не показав. Команда вперше в історії ще і з першого місця вийшла до фінальної частини чемпіонату світу і не тільки гідно там виступила, але і потрапила до вісімки кращих. Цим все сказано. І я не вважаю це випадковістю.

- Якщо Олег Володимирович зайде на тренерський місток, чи вистачить йому психологічної стійкості, адже відповідальність за кінцевий результат буде божевільна?

- Вистачить. Головне - щоб йому як мінімум не заважали. А ще краще, щоб підставляли плече і надавали всіляку допомогу. Тим більше, що мова йде про престиж країни. Потрібно прибрати всі амбіції та емоції (і так он з усіма внутрішніми війнами скільки часу втратили), згуртуватися і зробити все, щоб збірна на домашньому Євро грала, а не ганьбилася. А вболівальники щоб отримували задоволення.

- За роботою Калитвинцева слідкуєте?

- Юра був чудовим футболістом і я впевнений, що тренерське майбутнє у нього велике, адже він вміє працювати, викладатися на всі сто. Просто ще молодий і повинен набиратися досвіду.

- З Блохіним вони б спрацювалися?

- Чому б ні? Можна було б ще пару хлопців-динамівців з тренерським досвідом взяти, наприклад, того ж Льошу Михайличенка і створити міцну хорошу коаліцію, де, впевнений, ніхто не буде лаятися, а робити спільну справу.

- Відчувається Ваша інтеграція в управлінську структуру, вже політичну термінологію застосовуєте.

- Що поробиш, і організаційно-паперову роботу хтось повинен виконувати (Ігор Бєланов зараз начальник управління з фізкультури і спорту Одеської міськради - Ред.), Без неї нікуди. Тим більш, я її розумію і мені це подобається. А бігати й піаритися на телешоу, як роблять деякі балакуни - це не для мене.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Блохіну в помічники Калитвинцева з Михайличенком. І щоб не заважали" - Бєланов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути