вівторок, 08 лютого 2011 19:03

"Блохін в змозі вичавити максимум в короткі терміни" - Заваров про кандидатуру тренера збірної

"Блохін в змозі вичавити максимум в короткі терміни" - Заваров про кандидатуру тренера збірної

Свою точку зору на питання про наставника для збірної України висловив один з кращих півзахисників в історії радянського футболу, відомий тренер, що нині займає посаду Радника віце-прем'єра з питань Євро-2012 - Олександр Заваров.

"Цілком і повністю підтримую кандидатуру Олега Блохіна. Вважаю, в нинішній ситуації це найбільш оптимальний варіант. У нас взагалі незрозуміла ситуація з національною збірною. Скільки часу було на підготовку, а ми всі експериментували зі складом, змінювали тренерів. І що маємо тепер. У наступному році Чемпіонат Європи, а ми, по суті, не маємо ні команди, ні головного тренера. Калитвинцев до цих пір займає посаду виконуючого обов'язки. Щось пробуємо і не зрозуміло чого чекаємо.

Я сам був футболістом збірної країни і чудово розумію, як себе почувають кандидати в національну команду. Сьогодні один тренер, завтра другий, післязавтра третій, а може іноземець приїде? З таким підходом неможливо створити хорошу збірну. Скільки вже говорять про Марчелло Ліппі, як про кандидата на посаду головного тренера України? Це все не серйозно. Якщо і запрошувати кваліфікованого іноземця, то потрібно це було робити року за три, чотири до Чемпіонату Європи. А зараз він вже нічим нам не зможе допомогти. Про це навіть можна і не думати.

Звичайно, фахівець рівня Ліппі явно не завадив би, але потрібний момент вже давно втрачений. Тому потрібно шукати в Україну. І Блохін, на мій погляд, кандидатура, яка найбільше підходить. Це серйозний тренер з великим досвідом і авторитетом. До того ж він уже очолював головну команду країни, вивів її в чвертьфінал Чемпіонату світу. Виходить, він найуспішніший тренер в історії нашої збірної.

З того мінімуму, який зараз є, Блохін в змозі вичавити можливий максимум в короткі терміни. Україні не потрібен тренер, який буде когось слухати. Давно пора поставити фахівця, який твердо знає, що робить і не потребує чиїхось порад. Адже, врешті-решт, саме він відповість за результат.

Скільки можна смішити Європу? Про Україну тільки й чути - то стадіони не встигають побудувати, то готелі, то Чемпіонат Європи у нас відбирають. А цей роздутий, нікому не потрібний скандал, який насправді не вартий і виїденого яйця, але через якого країну знову мало не позбавили чемпіонату. Все це вже набридло. Напевно вже давно настав час зайнятися і збірною, - вважає Заваров.

За матеріалами HotSport

Зараз ви читаєте новину «"Блохін в змозі вичавити максимум в короткі терміни" - Заваров про кандидатуру тренера збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути