неділя, 30 січня 2011 13:05

"У ФФУ є король і є безправні піддані" - Заваров

"У ФФУ є король і є безправні піддані" - Заваров

Відомий український фахівець, екс-тренер київського "Арсеналу" Олександр Заваров не коментує можливість свого обрання президентом Федерації футболу України.

"Чесно кажучи, просто не думав про це", - сказав він, відповідаючи "Дзеркалу тижня" на питання про свою реакцію на можливу пропозицію очолити ФФУ.

Видання нагадує, що Заварова частіше за інших згадують серед кандидатів на посаду глави ФФУ. За даними видання, його кандидатуру лобіює віце-прем'єр Борис Колесніков, який курирує підготовку до Євро-2012.

Сам же Олександр Заваров заявляє, що замінити Григорія Суркіса на посаді президента ФФУ може "будь-який інший чоловік, який не тисне на арбітрів на користь свого клубу, не втручається у справи Прем'єр-ліги, а несе відповідальність за розвиток всього футболу в країні".

"Президент ФФУ втручається в справи прем'єр-ліги в інтересах свого власного клубу і підтримує недобросовісну конкуренцію. І проти нього виступають не якісь далекі від спорту люди, а керівники найбільших клубів, які успішно представляють Україну на міжнародній арені. Інших способів вплинути на Суркіса у них просто немає.

У ФФУ є король, який може все, і є безправні піддані. Лист ФІФА говорить про неприпустимість політичного тиску. З якого боку тиск? Кого конкретно звинувачують? Очевидно, що ті люди, які забезпечили за графіком будівництво всіх об'єктів Євро-2012, не зацікавлені влаштовувати скандал у федерації футболу і зривати проведення чемпіонату. Хто спровокував появу листа ФІФА? Суркіс шляхом юридичних хитрувань продовжив собі повноваження президента на один рік - до 2012-го. А на якій підставі? Чому не був опублікований звіт про діяльність керівництва ФФУ, в тому числі фінансовий? Чому заради захисту інтересів Суркіса ущемлені повноваження інших членів ФФУ? Виступаючи за відставку президента федерації, її члени лише використовують своє право", - вважає Заваров.

"Хто б не прийшов, ця людина повинна поважати права членів федерації. Євро-2012 український футбол зустрічає в стані хаосу. Це ненормально і це сильно ускладнює підготовку збірної України. Проблема стосується всього суспільства, кожного вболівальника нашої команди. Поки є ще трохи часу, щоб налагодити системну роботу. Треба визначити відповідальність і діяти. Інакше ми будемо обговорювати проблеми ФФУ до самого Євро, замість того щоб говорити про сам футбол", - зазначив він.

За матеріалами news.liga.net, zn.ua

Зараз ви читаєте новину «"У ФФУ є король і є безправні піддані" - Заваров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути