Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2011 06:30

Україна перемогла Румунію

Футбольна збірна України виграла перший матч 2011 року. Підопічні Юрія Калитвинцева обіграли Румунію в півфінальному поєдинку Турніру чотирьох на Кіпрі. Основний час зустрічі закінчився внічию — 2:2. У серії пенальті наші перемогли — 4:2 завдяки тому, що голкіпер Олександр Шовковський парирував два удари суперника.

— 40 хвилин першого тайму матч мені подобався, — каже колишній гравець збірної України Сергій Нагорняк, 39 років. — Українці діяли компактно, не залишали вільних зон, непогано контролювали м'яч. Єдине, чого не вистачало — нестандарності на завершальній фазі атаки. Усі ми чекаємо гнучких рішень від Алієва, а він зараз не в формі. Помітна була різниця на флангах. Справа продуктивно попрацював Гусєв, а зліва Коноплянка зіграв нижче своїх можливостей. Не зайвий у цій команді Девіч — він не тренується з основним складом "Металіста", але майстерності та бажання натуралізованому сербу вистачило, щоб зробити свій внесок у другий забитий гол.

Два голи українці пропустили після стандартних ситуацій. У листопадовому матчі в Швейцарії також були схожі проблеми.

— Потрібно персонально щільніше опікати суперників. Помиляємося позиційно. Хоча у пропущених голах бачу дві причини: розслаблення після того, як рахунок став 2:0, та помилку арбітра, який не помітив порушення правил проти Мілевського.

В іншому півфіналі Швеція перемогла Кіпр — 2:0. Учора ввечері наші грали проти скандинавів вирішальний матч турніру.

Турнір чотирьох

Україна–Румунія — 2:2 (2:0)

Україна: П'ятов (Шовковський, 90+3), Гусєв, Чигринський, Ракицький, Федорів, Тимощук, Степаненко (Ротань, 62), Алієв (Кравець, 68), Коноплянка (Ярмоленко, 61), Девіч (Морозюк, 46), Мілевський. Тренер: Юрій Калитвинцев.

Голи: Ракицький (23), Мілевський (32) - Алекса (34,44)

Пенальті реалізували: Ярмоленко, Тимощук, Кравець, Ротань. Не реалізував: Гусєв

Зараз ви читаєте новину «Україна перемогла Румунію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути