Ексклюзиви
неділя, 10 жовтня 2010 10:25

Збірна України (U-21) впевнено перемогла Нідерланди

Збірна України (U-21) впевнено перемогла Нідерланди
Напередодні матчу головний тренер молодіжної збірної України Павло Яковенко заявив, що налаштовує свою команду лише на перемогу в Роттердамі. І треба сказати, що серйозність своїх намірів синьо-жовті довели з перших хвилин, забивши два м'ячі після стандартних положень.

Сценарій українських голів на другій та сьомій хвилині був майже ідентичним: Роман Зозуля заробляв штрафний, котрий виконував у першому випадку Ярослав Ракицький, а в другому - Євген Коноплянка, завершувалось ж усе влучним ударом Сергія Кривцова. Ще відмінність, що в першому епізоді центральний захисник забив ударом головою, а в другому ? скористався невдалою грою голкіпера і добив м'яча майже в порожні ворота.

Узагалі, гості в першому таймі мали величезну перевагу. Хоча м'ячем більше володіли голландці, саме підопічні Павла Яковенка раз по раз організовували небезпечні моменти. Розгублені голландські захисники не могли знайти протидію квартету атакуючих гравців збірної України ? Коноплянці, Зозулі, Андрію Ярмоленку та Миколі Морозюку. Крім того українці просто відмінно захищались.

Щонайменше двічі українці могли забивати ще до свистка на відпочинок ? Зозуля не зміг добити м'яча з кількох метрів після пострілу Коноплянки, а удар Тараса Степаненка влучив у перекладину. Коноплянка мав ще кілька непоганих нагод, однак приціл у нього трішки збився.

Після перерви картина гри різко змінилась: голландці зрозуміли нарешті, як розколоти оборонний граніт українців, і голкіперу Денису Бойку довелося неодноразово рятувати свою команду. А тим часом Зозуля змарнував ще один чудовий шанс, коли у карному майданчику обіграв двох захисників і бив упритул, та влучив у кіпера. Гра все набирала обертів, переважно завдяки тому, що господарі додали в швидкості.

І в такий момент українці втретє досягли мети: Кевін Стротман зіграв рукою у власній карній зоні після удару Степаненка, а Коноплянка спокійно реалізував пенальті. Цей епізод остаточно розлютив підопічних Кора Пота, котрі ще більше почали тиснути на суперників. Зрештою, і їм успіх приніс стандарт ? після навісу зі штрафного Люк де Йонг з близької відстані "розстріляв" Бойка.

Слід відзначити, що пропущений гол не вибив українців з колії. Навпаки, вони додали і дещо відсунули гру від своїх воріт. Ба більше, Ярмоленко міг закріпити сенсаційний успіх збірної України, але його удар був трішечки неточним. Щоправда, в зворотній атаці ледь не забили голландці, та Бас Дост теж відповів люб'язністю. Завершали господарі гру в меншості, адже через грубий фол проти Володимира Чеснакова достроково залишив поле Донні Гортер.

Матч-відповідь відбудеться у вівторок, 12 жовтня, на київському стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського. Початок - о 20.00.

Нідерланди (U-21) ? Україна (U-21) ? 1:3

Голи: 0:1 Кривцов (2), 0:2 Кривцов (7), 0:3 Коноплянка (73, з пенальті), 1:3 Люк де Йонг (79).

Нідерланди: Крул, Янмат, Марселліс, ван Хомут, Кейпер, Фер (Стротман, 46), Війнальдум (Дост, 77), Гортер, Вольфсвінкель (Кабрал, 77), Люк де Йонг, Бісервар.

Україна: Бойко, Кривцов, Степаненко, Ракицький, Бутко, Селін, Чеснаков (Петров, 90+3), Морозюк (Опанасенко, 71), Коноплянка (Гармаш, 88), Ярмоленко, Зозуля.

Попередження: Стротман (73) ? Чеснаков (69).

Вилучення: Гортер (90+1).
За матеріалами ФФУ
Зараз ви читаєте новину «Збірна України (U-21) впевнено перемогла Нідерланди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути