Ексклюзиви
середа, 22 червня 2011 23:49

Збірна Білорусі ледь не створила сенсації у півфіналі Євро-2011 проти Іспанії

Збірна Білорусі ледь не створила сенсації у півфіналі Євро-2011 проти Іспанії

У першому півфінальному поєдинку молодіжного ЧЄ-2011 збірна Білорусі ледве не створила головну сенсацію турніру, не втримавши переможний рахунок у зустрічі з головним фаворитом змагання командою Іспанії на 89-й хвилині, коли гол Адріана Лопеса перевів гру в додатковий час. Зрештою, влучний удар нападника "Депортиво" та гол Хеффрена принесли піренейцям перемогу.

Цього року, а саме 28 березня, суперники вже зустрічалися в товариському матчі в Алькала-де-Енаресі, де була зафіксована нічия 1:1. Гості врятувалися від поразки на 77-й хвилині, коли Дмитро Рекіш відповів на гол Даніеля Парехо, що відзначився десятьма хвилинами раніше. Звичайно, двобій у Віборзі мав зовсім інший рівень напруги.

Уже з перших хвилин підопічні Луїса Мільї притисли білорусів до власного карного майданчика та почали плести мережива своїх атак біля володінь Олександра Гутора. Утім, команда Георгія Кондратьєва дуже уважно грала в захисті, дозволивши іспанцям завдати першого удару в напрямку воріт лише на 11-й хвилині. Це Хуан Мата пробив з лінії штрафного майданчика, але м'яч пройшов трохи вище поперечини.

Номінальні господарі й надалі продовжували володіти ігровою ініціативою, створивши декілька чудових нагод засмутити суперника. Так, на 26-й хвилині подачу Дідака Віли, котрий у цей час виглядав найактивнішим у складі піренейців, ледве не замкнув найкращий бомбардир команди Адріан Лопес. Трохи згодом в ефектному стрибку голкіпер збірної Білорусі врятував партнерів після удару головою Андера Еррери, який відгукнувся на навіс Ікера Муньяїна.

Намагалися іспанці перевірити пильність Гутора й "пострілами" з дальньої відстані, але Вілі та Лопесу бракувало влучності. Ближче до перерви білорусам вдалося перевести гру в центр поля та кілька разів дійти до штрафного майдачника господарів. А перший же удар по воротах Давіда де Хеа виявився результативним. На 38-й хвилині після вкидання ауту форвард криворізького "Кривбаса" Андрій Воронков виграв боротьбу в опікуна та в падінні пробив у дальній від голкіпера кут - 1:0.

Одразу після відпочинку підопічні Мільї організували справжній штурм воріт білорусів. Спочатку поруч із дальньою стійкою пробив Мартін Монтоя, а на 54-й хвилині Лопес після флангової передачі Віли влучив у стійку. Як виявилося згодом, нападник "Депортиво" ледве не став головним антигероєм зустрічі, адже протягом кількох хвилин згаяв кілька гольових моментів. Так, в одному з епізодів він обіграв Єгора Філіпенка та без перешкод пробивав по воротах із близької відстані, але шкіряний пройшов трохи вище поперечини. А на 57-й хвилині Лопес не зміг реалізувати вихід сам на сам із Гутором, влучивши у голкіпера.

Аби освіжити гру своєї команди Мілья вдався до замін, випустивши на поле Хеффрена, Дієго Капеля та трохи згодом Бояна Кркіча. Проте бажаного підсилення цей хід приніс лише наприкінці основного часу. За хвилину до завершення Лопес зрівняв рахунок після передачі Хеффрена та перевів гру в додатковий час.

Після невеличкої перерви картина на полі особливо не змінилась: іспанці тримали м'яч та виглядали набагато гострішими, а підопічні Кондратьєва намагалися грати на контратаках. Доля поєдинку вирішилася на останній хвилині першого екстра-тайму, коли втомлений захист білорусів не встежив на фланзі за Капелем, який точно навісив на голову Лопеса, що забив свій п'ятий м'яч на турнірі. Всі питання стосовно переможця двобою на 113-й хвилині зняв Хеффрен, якому вдався ефектний удар у верхній кут воріт - 3:1.

Отже, Іспанія прямує далі і тепер 25 червня у вирішальному матчі в Орхусі посперечається за трофей з переможцем пари Швейцарія – Чехія, пише офіційний сайт УЄФА.

1 / 2 фіналу

Іспанія U-21 - Білорусь U-21 - 3:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Голи: 0:1 - Воронков (38), 1:1 - Адріан (89), 2:1 - Адріан (105), 3:1 - Жеффрен (113).

ІСПАНІЯ U-21: Де Хеа, Дідак, Монтойя, А. Домінгес (Боян, 77), А. Ботіа, Андер (Капель, 58), Хаві Мартінес, Тіаго Алькантара, Муніаін (Жеффрен, 71), Адріан, Мата.

БІЛОРУСЬ U-21: Гутор, Поляков, Філіпенко, Політевич, Веретило, Сіваков, Драгун, Перепечко (Бага, 60), Нехайчик, Скавиш (Рекіш, 83), Воронков (Букаткін, 69).

Попередження: Нехайчик (17), Адріан (36), Скавиш (37), Сіваков (67), А. Ботіа (70), Веретило (90), Хаві Мартінес (115).

Зараз ви читаєте новину «Збірна Білорусі ледь не створила сенсації у півфіналі Євро-2011 проти Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути