понеділок, 20 червня 2011 00:30

Євро-2011. Збірна Іспанії відправляє Україну додому

Євро-2011. Збірна Іспанії відправляє Україну додому

Дубль Хуана Мати та гол Адріана Лопеса дозволили збірній Іспанії здобути впевнену перемогу у заключному матчі в групі В чемпіонату Європи серед молоді проти України. Іспанці посідають першу сходинку та прямують до півфіналу, тоді як їхні опоненти припиняють боротьбу.

Турнірна ситуація у групі перед заключним туром була доволі заплутаною. Кожна з команд зберігала шанси на продовження боротьби, але жодній не вдалося заздалегідь забронювати за собою місце у півфіналі. Водночас у будь-якому випадку принаймні одна з команд, які зустрічалися у Хернінгу, мала кваліфікуватися до наступної стадії.

Українців, які у двох попередніх поєдинках здобули дише одне очко, влаштовувала тільки перемога, натомість іспанцям цілком достатньо було й нічиєї. Тим не менш саме підопічні Луїса Мільї з перших хвилин захопили контроль над м'ячем і центром поля.

Рахунок було відкрито вже на 10-й хвилині, коли Андер Ерера виконав гостру передачу у центр карного майданчика синьо-жовтих. Невідомо, чи зміг би ліквідувати небезпеку Сергій Кривцов, якщо б він встояв на ногах, але захисник посковзнувся, подарувавши можливість Хуану Маті без перешкод заволодіти м'ячем. Відчайдушний стрибок Антона Каніболоцького в ноги півзахисникові "Валенсії" вже не зміг врятувати ситуацію.

Цей гол суттєво не вплинув на хід гри. Піренейська команда продовжувала домінувати, тоді як футболістам Павла Яковенка тривалий час не вдавалося організувати по-справжньому небезпечну атаку. Висунутий на вістря нападу Роман Зозуля не відчував належної підтримки партнерів, котрі втрачали багато сил, відбираючи м'яч. Першого удару в площину воріт українці завдали лише на 37-й хвилині, але спроба Євгена Коноплянки не створила великих труднощів для Давіда де Хеа.

Утім, на той момент Іспанія вже відзначилася вдруге. Хаві Мартінес обіграв у центрі Максима Білого, розрізним пасом вивів до воріт Тіяго Алькантару, після прострілу якого з правого флангу Адріан Лопес у підкаті ввігнав м'яч у сітку. Всі намагання трійки українських захисників не дати нападнику "Депортиво" забити свій третій гол на турнірі ні до чого не призвели.

Ще до перерви Яковенко вдався до першої заміни. У центрі поля замість орієнтованого на атаку, але дещо розгубленого Білого з'явився номінальний опорний хавбек Олег Голодюк. Певні дивіденди ця перестановка українцям принесла: у другому таймі в них краще тримався м'яч. Однак це було зумовлено й тим, що піренейці скинули оберти, приділивши більше уваги обороні власних воріт.

Збірна України час від часу проводила небезпечні випади, переходила на чужу половину поля великим силами, завдавала дальніх пострілів, однак всього цього було недостатньо задля внесення перелому в гру. Остаточно ж усі питання щодо переможця в цьому матчі було знято на 72-й хвилині, коли той таки Мата спочатку заробив, а потім реалізував пенальті. До того ж залишок часу синьо-жовті догравали вдесятьох - через вилучення Дениса Гармаша.

Пізніше команда Яковенка все ж таки отримала чудову нагоду скоротити рахунок, але де Хеа, зваливши з ніг у своєму карному майданчику Романа Зозулю, виправився, напрочуд легко відбивши несильний удар з "точки" Коноплянки.

Отже, Іспанія прямує далі і тепер 22 червня у півфінальному двобої у Віборгу екзаменуватиме білорусів, пише офіційний сайт УЄФА.

Груповий етап

3-й тур

Україна U-21 - Іспанія U-21 - 0:3 (0:2, 0:1)

Голи: 0:1 - Мата (10), 0:2 - Адріан (27), 0:3 - Мата (72, пенальті).

УКРАЇНА U-21: А. Каніболоцький, Кривцов, Ракицький, Селін, Чеснаков, Гармаш, Білий (Голодюк, 39), Бутко, Ярмоленко (Віценець, 82), Зозуля, Коноплянка.

ІСПАНІЯ U-21: Де Хеа, А. Ботіа, Монтойя (Аспілікуета, 82), А. Домінгес, Дідак, Андер, Хаві Мартінес (Парехо, 76), Тіаго Алькантара, Муніаін, Адріан (Боян, 80), Мата.

Попередження: Ярмоленко (45), Гармаш (66), Монтойя (70), Де Хеа (74), Коноплянка (74).

Вилучення: Гармаш (72).

Зараз ви читаєте новину «Євро-2011. Збірна Іспанії відправляє Україну додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути