четвер, 17 грудня 2009 13:15

Завтра ФФУ не назве ім"я нового наставника збірної

Завтра ФФУ не назве ім"я нового наставника збірної

Завтра в Києві пройде Конгрес Федерації футболу України. До цієї дати вболівальники розраховували отримати відповідь на питання - який тренер поведе збірну до домашнього Євро-2012. Однак цього, судячи з усього, не відбудеться.

На порядку денному Конгресу пункту про те, хто замінить Олексія Михайличенка, в якого закінчився контракт, і чи замінить взагалі, - немає. Це - компетенція Виконкому, кажуть у ФФУ.

А до порядку денного Конгресу включені: підсумки роботи за 2009 рік, фінзвіт ФФУ за четвертий квартал 2008 року - дев"ять місяців 2009-го (отже, рекордні ціни квитків на матч з Грецією в ньому відображення не знайдуть), зміни до статуту і "Різне" .

"Тема збірної буде порушуватися у виступах на Конгресі. Але рішення, хто підготує команду до Євро, ухвалить пізніше Виконком", - повідомило джерело у федерації. Наскільки пізніше, невідомо. Наприкінці листопада Григорій Суркіс сказав: "Перший товариський матч у збірної - 3 березня, так що часу в нас достатньо". Тоді голова ФФУ через ЗМІ зробив пропозицію очолити збірну Мірчі Луческу, чим, на думку "Шахтаря", лише імітував роботу із залучення сильного європейського тренера. Тренер "Шахтаря" відмовився і заявив, що тренер у збірної повинен бути незалежним.

Разом із тим стоїть інше кадрове питання - про відставку з посади президента ФФУ Григорія Суркіса. Нагадаємо, що з боку "Шахтаря" на його адресу звучали звинувачення в спробах нажитися на вболівальниках (що на одному матчі з греками, який проводився в Донецьку, федерація хотіла заробити більше, ніж за всі попередні домашні ігри в історії), в тиску на суддів і в тому, що збірна "перетворилася на відстійник для тренерів "Динамо", президентом якого є рідний брат керівника ФФУ".

Сегодня | Спорт

Зараз ви читаєте новину «Завтра ФФУ не назве ім"я нового наставника збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути