вівторок, 15 грудня 2009 12:57

Полякам не сподобався новий логотип Євро-2012

Полякам не сподобався новий логотип Євро-2012

Новий кольоровий логотип Євро-2012 викликав хвилю суперечок серед польських любителів футболу. Поляків обурило те, що дизайнер логотипу "переплутав" кольори польського біло-червоного прапору, пише Tvn24.

Дві квітки, які символізують Польщу та Україну і м"яч на зеленому стеблі. Це - офіційний логотип Євро-2012, який УЕФА представила в понеділок на Михайлівській площа в Києві. Його розробив португальський художник Хелдер Памбіньйо. На його думку, цей символ символізує розквіт футболу.

Однак, польські інтернет-користувачі не оцінили замислу художника. За результатами опитування на веб-сайті газети Тvn24.pl більше 42% відвідувачів вважають, що це "повний провал. Кольори переплутали, а увесь логотип - одне суцільне непорозуміння".

"Це просто цирк, бруд і провінціалізм", - лунає в коментарях до повідомлень про презентацію офіційного логотипу європейського чемпіонату з футболу.

Більш за все, поляки обурюються з приводу того, що дизайнер "переплутав" кольори польського прапору, зробивши червоний ззовні, а білий всередині.

"Відколи це наш прапор став з біло-червоного червоно-білим?", - запитує користувач "Cien69".

Деякі з користувачів дорікають, що взагалі не бачать у логотипі національних кольорів, "навіть якщо ту квітку перевернути".

Директор чемпіонату в Польщі Адам Олковіч відповів інтернет-користувачамна зауваження з приводу "неправильного прапору".

"Це питання символіки. Побачивши білі і червоні кольори, ви пов"язуєте їх з польським прапором. Усі хто бачив цю квітку відразу проасоціювали її з Польшею", - сказав Олковіч, який брав участь в розробці знаку.

Однак ті, хто уважно продивився коротке демонстраційне відео логотипу Євро-2012, помітили не лише неправильне розташування кольорів у квітах, а й помилки в самій презентації.

"На початку показана карта України та Польщі, а на місці Білорусі знаходиться Балтійське море", - зауважують інтернет-користувачі.

Логотип напередодні представили в Києві на Михайлівській площі президент УЄФА Мішель Платіні, президент Української футбольної асоціації Григорій Суркіс, та його польський колега Гжегож Лато.

У п"ятницю було прийняте остаточне рішення щодо міст, які прийматимуть чемпіонат. УЄФА вирішив, що це будуть чотири польські міста (Варшава, Гданськ, Познань і Вроцлав) та чотири українські (Київ, Львів, Донецьк і Харків).

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Полякам не сподобався новий логотип Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути