вівторок, 15 грудня 2009 08:04

"Зіграти на Євро-2012 - моя заповітна мрія" - Шевченко

"Зіграти на Євро-2012 - моя заповітна мрія" - Шевченко

Форвард збірної України Андрій Шевченко віддав належне авторам офіційного логотипу ЄВРО-2012? відзначивши їх "прекрасну роботу", а також пообіцяв прикласти максимум зусиль для популяризації чемпіонату Європи у всьому світі.

Капітан української національної команди разом з іншими місцевими зірками спорту, політичними діячами і численними журналістами відвідав презентацію офіційного логотипу чемпіонату Європи-2012, що відбулася в понеділок на Михайлівській площі в Києві. За його словами, церемонія і сама емблема турніру його вразили. "Логотип мені дуже сподобався. Люди, що створили його, чудово попрацювали", - заявив він в інтерв"ю uefa.com, додавши, що сама церемонія була вражаючою.

"Я просто щасливий тут, в серці української столиці, спостерігати за цією історичною подією. Багато хто навіть не уявляє, наскільки важливий для моєї країни цей чемпіонат. Я з величезним нетерпінням чекаю його старту", - відзначив найкращий гравець Європи 2004 року. Він також пообіцяв, що зробить все від нього залежне для популяризації турніру на батьківщині і у всьому світі. "Впевнений, що Україна і Польща здатні провести ЄВРО-2012? на найвищому рівні. По украй мірі, я бачу величезні зусилля з боку багатьох людей в обох країнах на шляху до цієї мети".

За словами Шевченка, в контексті успішного проведення змагань украй важливе збереження симетричного формату, оскільки це дає Україні кращі шанси незабаром "підвищити стандарти життя для всього населення". Нагадаємо, що відповідне рішення недавно ухвалив Виконавчийй комітет УЄФА.

"Я дуже радий, що УЄФА затвердив всі чотири приймаючі міста з боку України, - підкреслив видатний форвард. - Це означає, що незабаром вони матимуть сучаснішу зовнішність. Крім того, турнір додасть величезний імпульс розвитку футболу по всій країні. Все більше і більше дітей захоплюються цією прекрасною грою, і не в останню чергу завдяки ЄВРО-2012?. Після чемпіонату Європи багатьом з них забезпечать кращі умови для занять улюбленим видом спорту".

33-річний Шевченко, на рахунку якого рекордні 43 голи в 96 матчах за збірну України, переживає другу молодість після повернення в рідне київське "Динамо". "Я досі отримую задоволення від футболу і відчуваю себе в Києві просто прекрасно. Хочу виступати на високому рівні ще декілька років, - реагує Андрій на питання про власні шанси нарешті взяти участь у фінальній стадії чемпіонату Європи. - Я б дуже хотів допомогти збірній України на ЄВРО-2012?, тому постараюся тренуватися щосили, щоб відповідати вимогам національної команди до літа 2012 року. І не просто відповідати, але і грати в її складі помітну роль. Захищати честь України в домашньому міжнародному турнірі - це моя заповітна мрія".

За матеріалами UEFA, Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Зіграти на Євро-2012 - моя заповітна мрія" - Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути