вівторок, 22 липня 2008 19:44

Завершив кар"єру видатний португальський футболіст

Екс-форвард збірної Португалії Жоау Пінту, який вигравав національну першість з "Бенфікою" та "Спортингом", у віці 36 років завершив кар"єру.

"У мене були варіанти продовження кар"єри, але, думаю, настав відповідний момент для того, щоб попрощатися з футболом, - сказав форвард. - Хочу подякувати своїй сім"ї, а також всім клубам, за які я виступав протягом кар"єри. В даний момент переживаю змішані почуття, але я щасливий повісити бутси на цвях в той рік, коли мій син Тіагу Пінту дебютував в чемпіонаті Португалії. Я горджуся своєю кар"єрою. У мене буде час на відпочинок, а потім я вирішу, чим займатимуся далі".

Пінту у складі юнацької збірної Португалії перемагав на чемпіонатах світу в 1989 і 1991 роках. Нападаючий, який є випускником юнацької академії "Боавішти", в 1989 році у віці 17 років дебютував в чемпіонаті Португалії. У 1990-му він перебрався в "Атлетико", проте в іспанському клубі провів всього один сезон, після чого повернувся в "Боавішту".

У 1992-му футболіст відправився в "Бенфіку", у складі якої в сезоні-1993-94 відсвяткував тріумф в національній першості.

У 2000 році він приєднався до "Спортинга", з яким виграв чемпіонат Португалії-2001-02. У 2004-му нападаючий знову повернувся в "Боавішту", а через два роки він вже виступав за "Брагу". У 476 матчах чемпіонату країни Пінту забив більше 100 м"ячів, а в 81 поєдинку за національну команду він записав на свій рахунок 23 голи, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Зараз ви читаєте новину «Завершив кар"єру видатний португальський футболіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути