субота, 26 червня 2010 10:43

Загинув тренер київського "Арсенала"

Загинув тренер київського "Арсенала"

Сьогоднішній ранок приніс гірку звістку: трагічно загинув Василь Аркадійович Євсєєв - до недавнього часу тренер ФК "Арсенал" (Київ), майстер спорту міжнародного класу, відомий радянський і український футболіст, один з "пташенят Лобановського", чудовий спортсмен і людина. Буквально лічені дні він не дожив до свого 48-річчя.

Кар'єру футболіста Василь Євсєєв починав у рідному Луганську, вихованцем "Зорі". Потім переїхав до Києва, спочатку грав під керівництвом Юрія Морозова, а потім став гравцем основи знаменитого київського "Динамо" епохи Валерія Лобановського.

Саме тут він домігся своїх найкращих досягнень як гравець: чемпіон СРСР 1985, 1986 рр.; у чемпіонатах СРСР (вища ліга) провів 203 матчі, забив 5 голів, став володарем Кубка СРСР 1985, 1987 рр.; зіграв у єврокубках 8 матчів.

Після епопеї "Динамо" провів 4 успішних сезони в донецькому "Шахтарі", потім у числі перших одержав закордонний досвід, виступаючи за ізраїльський "Маккабі", завершував кар'єру футболіста в клубах України і Росії.

З 1997 року вибрав тренерський шлях, доклав досвід, вміння, знання до виховання ряду сильних футболістів, династію батька продовжує в клубі "Арсенал" (Київ) його син - захисник Євген Євсєєв.

ФК "Арсенал"

Зараз ви читаєте новину «Загинув тренер київського "Арсенала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути