субота, 05 червня 2010 09:11

Екс-гравець "Зеніта" та "Шахтаря" помер у 37 років

Екс-гравець "Зеніта" та "Шахтаря" помер у 37 років

У Санкт-Петербурзі у віці 37 років увечері 4 травня від зупинки серця помер Геннадій Попович.

Попович народився 9 лютого 1973 року в місті Дніпродзержинську Української РСР. Виступав за команди "Прометей" (Дніпродзержинськ), "Дніпро" (Дніпропетровськ), "Кривбас" (Кривий Ріг), "Зірка" (Кіровоград) і "Шахтар" (Донецьк). У 1997 році перейшов у санкт-петербурзький "Зеніт", де його талант нападаючого розкрився найбільш яскраво.

У 1999 році Геннадій разом із "Зенітом" виграв Кубок Росії. У 2001 році став бронзовим призером чемпіонату Росії. Два сезони поспіль був найкращим бомбардиром команди - в 2000 (10 м'ячів) і 2001 роках (7 м'ячів). Зіграв два матчі за олімпійську збірну Росії.

6 червня 2001 в товариському матчі проти латвійського "Дінабурга" оформив хет-трик, а "Зеніт" здобув перемогу з рахунком 4:0. А потім підвело серце. І Попович на довгий час опинився в лікарні. Виписався з неї він тільки 29 листопада 2001 року.

Лікар команди Михайло Гришин говорив, що перенесене захворювання найрезультативнішого форварда "Зеніту" не повинно вплинути на його подальшу кар'єру. Але це виявилося не так.

За результатами медичного обстеження кар'єру футболіста Поповичу довелося завершити. 29 грудня 2001 Попович був призначений адміністратором "Зеніту". На цій посаді він залишався до 2005 року. З 2005 по 2009 був тренером дубль.

За матеріалами Gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Екс-гравець "Зеніта" та "Шахтаря" помер у 37 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути